Ponedeljak, 18.11.2013.

11:36

Ilić pita: Gde su pare s Kipra?

Velimir Ilić izjavio da bi trebalo rasvetliti zataškanu aferu sa iznošenjem novca iz Srbije na Kipar, gde je na računima bilo više od tri milijarde maraka.

Izvor: B92

Default images

"To je neko zataškao i do danas to stoji. Očekujem da se to aktivira", rekao je ministar građevine novinarima nakon otvaranja Sajma voda u Beogradu.

Ilić je potvrdio da je Vlada Srbije 2001. godine imenovala njega za predsednika tročlanog Radnog tima u kome su, osim Ilića u ime Vlade, bili i jedan predstavnik MUP-a i jedan iz Narodne banke Srbije. Prema njegovim rečima, članovi tog tela su otišli na Kipa,r gde su dobili podatke i izveštaje od tadašnjeg predsednika Kipra i ministra policije o novcu koji je Srbija imala na računima u toj zemlji.

"Iskopirali smo podatke i dostavili ih tadašnjem premijeru i ministru finansija u našoj zemlji", naveo je Ilić i dodao da su ti računi zatim počeli da se prazne, prebacuju na račune drugih kompanija i van Kipra.

On je kazao da svi izveštaji o tome i dalje postoje, kao i da je tadašnji ministar pravde Vladan Batić podneo krivične prijave, a kao svedoke naveo Ilića, Borku Vučić i Vuka Obradovića, koji je u Vladi bio zadužen za borbu protiv korupcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: