SA: Sudar tramvaja, 50 povređeno

U Sarajevu kod Tehničke škole su se sudarila dva tramvaja. Povređeno je oko 50 osoba, a jednom dečaku su konstatovane teške telesne povrede opasne po život.

Izvor: Tanjug, Avaz

Petak, 01.11.2013.

15:50

Default images

Primarijus dr. Milan Mandilović kazao novinarima da je u Opštu bolnicu primljeno 25 pacijenta od čega 24 s lakšim i jedan pacijent s težim povredama.

Radi se o dečaku kome su konstatovane teške telesne povrede opasne po život, koji je upućen na Kliniku za neurohirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, rekao je Mandilović.

Ostali primljeni putnici imaju povrede ligamenata, mišića i u nekoliko slučajeva frakture kostiju, koje nisu opasne po život, kazao je on.

I u Klinički centar primljeno je 28 putnika, kojima su konstatovane povrede u vidu fraktura, kontuzija, posekotina i udaraca, rekla je portparolka te ustanove Selma Mulić i naglasila da niko nije životno ugrožen, prenela je agencija Fena.

Sudar se dogodio oko 14 časova na skretanju kod Tehničke škole. Sudarili su se tramvaj broj 3 koji je išao sa Barščaršije prema Ilidži, i tramvaj broj 6 koji se kretao iz pravca Ilidže. Na mesto nesreće je stiglo više ekipa hitne pomoći i MUP-a KS.

Povređeni su prevezeni u Opštu bolnicu i na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Putnicima je brzo ukazana prva pomoć, a povređeni su velikom brzinom prevezeni u Opštu bolnicu "Prim. dr Abdulah Nakaš" u Sarajevu, kao i u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.
Foto: Beta, AP
Među povređenima su i dve žene koje su vozile tramvaje.

"Dnevni Avaz" je objavio da je sudar prouzrokovala automatska skretnica i da je to treći put u poslednje tri godine da ta skretnica izaziva saobraćajne probleme.

List navodi da su prednji delovi tramvaja smrkskani od siline udara. Oba tramvaja bila su puna putnika, koji su popadali na pod. Oni koji su mogli da se kreću panično su napuštali vozila, a povređene su izvlačili prolaznici i drugi učesnici u saobraćaju.

Uviđaj je u toku i uzrok udesa biće naknadno utvrđen, a trenutno policija reguliše saobraćaj u tom delu grada, koji je bio blokiran.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: