Dačić: Jovanović ministar prosvete

Premijer Srbije i lider SPS Ivica Dačić izjavio je danas da će kandidat za ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja biti doktor Tomislav Jovanović.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.08.2013.

13:04

Default images

Dačić je potvrdio i da je u ime SPS-a predložio za ministra kulture i informisanja Ivana Tasovca, za ministra bez portfelja zaduženog za evropske integracije Branka Ružića i za ministra saobraćaja Aleksandra Antića.

Kako je naveo Dačić, zajednički kandidat SNS i SPS za ministra omladine i sporta je Vanja Udovičić.

Imenovanjem Jovanovića za mesto ministra prosvete, SPS je završio izbor kandidata za rekonstruisanu vladu.

Podsetimo, Skupština Srbije usvojila je danas izmene Zakona o ministarstvima, čime su se stekli uslovi da rekonstrukcija vlade uđe u finiš, što će se i dogoditi sutra, za kada je planirana sednica na kojoj će se raspravljati o kandidatima za buduće ministre, dok se izbor novih ministara očekuje u subotu.

Prema informacijama iz parlamenta, predsednik parlamenta Nebojša Stefanović će sednicu sutra, najverovatnije, zakazati za 15 sati, a prvi će se parlamentarcima obratiti premijer Ivica Dačić sa svojim ekspozeom.

Kako se očekuje, poslanici će se okupiti u subotu oko 10 sati kako bi učestvovali u raspravi, a vreme koje im stoji na raspolaganju je uobičajenih pet sati.
Pošto se i to vreme iscrpi, skupština će se najverovatnije popodne, glasanjem izjasniti o kandidatima za ministre, koji će potom položiti zakletvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: