Mihajlović: SNS je korektan partner

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila da će sednica parlamenta biti održana krajem ovog meseca i da će Srbija imati novu rekonstruisanu vladu.

Izvor: RTS, Tanjug

Petak, 23.08.2013.

08:59

Default images

Mihajlović je, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a, rekla da se stvari dešavaju upravo onako kako je i najavljeno, da se ništa ne oteže i da država funkcioniše što je najvažnije i za privredu i za građane, da se sednice vlade i odbora održavaju.

Ona je najavila da će se o tome ko će biti ministri i novi ljudi razgovarati na stranačkim organima, ali da SNS isto tako ima i možda mnogo bolje kandidate, recimo, za ministra saobraćaja ili obrazovanja od onih koji se danas spominju, ali da to nije kvota SNS.

Nije baš uobičajeno da premijer sada govori, recimo o ministru kulture, a da o tome nije bilo nekih konsultacija, rekla je Mihajlović, koja je i zamenica predsednika SNS.

Podsetimo, premijer Ivica Dačić, juče je, odgovarajući na pitanje novinara o ministru kulture rekao da to nije resor koji ima SPS.

Prema rečima Mihajlović, SNS je jako korektan partner. "SNS bi, iako bi neko možda očekivao da se ponašamo potpuno drugačije, mi smo zaista korektni. Nikada ne izlazimo u javnost, a da se pre toga zaista nismo dogovorili, da sa svojim koalicionim partnerima nismo o svemu razgovarali", rekla je ministarka. Ona je ocenila i da ono što pokazuje danas lider SNS Aleksandar Vučić i SNS jeste pre svega korektnost.

Komentarišući izjavu premijera Srbije Ivice Dačića koji je kazao da ne očekuje mnogo od eksperata, Mihajlović je rekla da u SNS očekuju mnogo od eksperata i da SNS smatra da "treba da bude mnogo Krstića zato što otvaraju prosto prostor za brže reforme".

Ona je dodala da neće više biti mogućnosti da razni lobistički i tajkunski pokreti i uskopolitički krugovi određuju da li će neko biti ministar. Na pitanje novinara o ekspertima Saši Raduloviću i Svetlani Živanović, čija se imena spominju kao kandidati za mesta koja pripadaju SNS, Mihajlović je odgovorila da se rekonstrukcija ne radi zbog toga što je vlada bila u krizi, "nego zato što moramo da idemo brže u reforme".

"Hoćemo da nađemo ljude koji će moći najbolje da odgovore novim ciljevima i izazovima, a ne da imenujemo ministre prema zahtevima ili prema zaslugama", istakla je Mihajlović.

Mihajlović je rekla da je o imenima neozbiljno govoriti dok se tačno i koalicioni partneri ne dogovore. Ona je ocenila da su mere koje je predložio budući ministar finansija Lazar Krstić u ovom trenutku još uvek opšte mere i da će o tome cela vlada razgovarati, ali "da stvari moraju da se menjaju i baš zbog toga želimo da imamo eksperte".

Na pitanje o mogućnosti da ministarstva energetike i rudarstva biti spojena, a da će životna sredina biti u posebnom ministarstvu, Mihajlović je odgovorila da se o tome još nije razgovaralo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: