Šta su BiH islamisti hteli u Kairu?

Islamski ekstremisti iz BiH koje je u jednoj kasarni u Egiptu uhapsila vojska imali su laptopove s instrukcijama za napade u Kairu, navode egipatski mediji.

Izvor: B92

Sreda, 21.08.2013.

10:42

Default images

To se navodi na egipatskim internet sajtovima, koji citiraju prilog televizije ONTV, i ističe da su teroristi iz BiH došli preko Istanbula, a policijske snage procenjuju da ih u Egiptu ima nekoliko stotina.

Kako podsećaju Nezavisne novine, državljani BiH su uhapšeni u grupi od tridesetak pripadnika Muslimanskog bratstva, a u prilogu ONTV se navodi da ih očekuje suđenje za pobunu i terorizam.

Iz Ministarstva spoljnih poslova BiH juče je ovom listu potvrđeno da je Borivoj Marojević, ambasador u Egiptu, poslao diplomatsku notu egipatskom Ministarstvu spoljnih poslova, od kojeg očekuje detaljnu informaciju o uhapšenima. Očekuje se da bi ova informacija mogla stići u narednih nekoliko dana.

U međuvremenu, MIP BiH je izdao upozorenje građanima da ne putuju u Egipat, a da oni koji se tamo nalaze napuste njegovu teritoriju iz bezbednosnih razloga.

El Sajed Ibrahim, zamenik ambasadora Egipta u BiH, "Nezavisnim novinama" je rekao da imaju dobru saradnju s vlastima BiH i da zajedno pokušavaju da utvrde identitet i okolnosti hapšenja lica iz BiH u Egiptu, ali je i upozorio da ova informacija još nije zvanično potvrđena.

Nasilje je i juče nastavljeno u Egiptu, a egipatske vlasti su u Kairu uhapsile Mohameda Badija, vođu Muslimanskog bratstva, koje odbija da prihvati svrgavanje predsednika Mohameda Morsija. Jutros su uhapšena još dva istaknuta člana bratstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: