DSS: Oluja najveći zločin od '45.

Lider DSS Vojislav Koštunica kaže da Hrvatska, slaveći Oluju, zapravo slavi najveći ratni zločin počinjen u Evropi od Drugog svetskog rata.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.08.2013.

11:58

Default images

Koštunica navodi da je srpski narod najveća žrtva ratova.

"Time što slavi surovi i strašni zločin etničkog čišćenja celog srpskog naroda sa vekovnih ognjišta, Hrvatska pokazuje da ni danas ne može da razlikuje dobro od zla i da nema snage da prizna zločin i pokloni se nevinim žrtvama", ocenio je Koštunica u pisanoj izjavi.

Predsednik DSS-a je dodao da Srbija i ceo srpski narod imaju dužnost da se sećaju i odaju poštu nevinim žrtvama hrvatske akacije Oluja, za koju je ocenio da je počinjena uz podršku i mentorstvo zapadnih sila.

"Mi znamo da smo narod bezbrojnih nevinih žrtava i znamo da nasilje i zločin nikome nisu doneli trajnu sreću i istinski mir. Da je Srbija izvela Oluju nad hrvatskim narodom bila bi zauvek žigosana strašnim znakom da smo kao narod ubica, a Hrvatska bi ponela večni oreol nevine žrtve", naveo je Koštunica.

Koštunica je dodao da, bez obzira na to što Zapad ćuti i odobrava Hrvatskoj taj "mračan zločin", na Srbiji je da ima samosvest da je narod žrtva i da se to nikakvom propagandom ne može prikriti i izbrisati.

U nedelju, 4. avgusta, navršilo se 18 godina od početka hrvatske vojne akcije Oluja u kojoj je iz svojih domova proterano više od 200.000 Srba iz Hrvatske.

U Hrvatskoj je 5. avgust državni praznik koji se slavi kao Dan pobede i domovinske zahvalnosti. Od 2000. godine taj dan se obeležava i kao Dan oružanih snaga Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: