"Uhapšen zbog ubistva Bojovića"

Pavlu Opačiću (33) iz Novog Sada, koji se dovodi u vezu sa ubistvom Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, određeno je zadržavanje do 48h, piše Blic.

Izvor: B92, Blic

Subota, 03.08.2013.

10:40

Default images

Nakon provere će biti priveden istražnom sudiji.

Direktor policije Srbije Milorad Veljović je potvrdio da je u Kragujevcu priveden Opačić koji se dovodi u vezu sa ubistvom Bojovića, sredinom aprila u Beogradu.

Policija je sinoć sprovela operaciju hapšenja na nekoliko mesta u Srbiji, a u Kragujevcu je izvršen pretres lokacija za koje je osumnjičeni bio vezan, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

Srpska i crnogorska policija uskoro bi mogle u potpunosti da rasvetle ubistvo Nikole Bojovića, ali i još neke likvidacije u nekada zajedničkoj državi. Posle tri meseca potere policija je juče uhapsila osobu za koju se veruje da je izvršilac naručenog ubistva Nikole Bojovića.

Kragujevac je sinoć bio pod opsadom. Kriminalistička policija uz asistenciju Žandarmerije uhapsila je Pavla Opačića starog 35 godina. Opačić je živeo u kragujevačkom naselju Pivara, a stanari ulice cara Konstantina nisu sumnjali da im je novi komšija potencijalni ubica.

Da li je Opačić direktni izvršilac naručenog ubistva brata Luke Bojovića ili je imao neku drugu ulogu, pokazaće istraga, koja se vodi u saradnji sa crnogorskom policijom.

"To su u stvari problem Šaranovića i problem Radonjića, to su kumovske porodice sa jedne strane i sa druge strane Luka Bojović, a policija ih sumnjiči da su oni u obračunu. A zašto tek sad - možda postoji neki sporazum crnogorske i srpske policije da se na tome radi", kaže za B92 novinar Blica Vuk Cvijić.

A saradnja dve policije postoji. Pre nekoliko dana u Budvi je uhapšen Slobodan Šaranović koji se sumnjiči da je naručio ubistvo Nikole Bojovića iz osvete njegovom bratu Luki, koji se nalazi u španskom zatvoru. Slobodan Šaranović je javno preko plakata nudio milion evra onome ko mu da pouzdanu informaciju ko stoji iza ubistva njegovog brata Branislava, koji je ubijen u blizini svog kazina u Beogradu.

"Sve je počelo sa nestankom Slobodana Radonjića za šta je policija sumnjičila grupu Luke Bojovića i neke njegove saradnike. Onda je ubijen otac Slobodana Radonjića i nestao je brat Slobodana Šaranovića, Branislav Šaranović. I onda je počeo obračun, ubijen je Nikola Bojović, brat Luke Bojovića", objašnjava Vuk Cvijić.

Osim Slobodana Šaranovića, uhapšen je i njegov sestrić Miloš Delibašić iz Beograda i Ratko Koljenšić iz Nikšića. Oni su osumnjičeni da su organizovali ubistvo Nikole Bojovića, ali i druge likvidacije u Srbiji i Crnoj Gori.

Zahtev za ektradiciju Šaranovića i Koljenšića Ministarstvo je podnelo u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal po hitnom postupku u ponedeljak 29. avgusta u skladu sa ugovorom o izručenju između Srbije i Crne Gore.

Šaranović i Koljenšić uhapšeni su 24. jula u Budvi po srpskoj poternici koja je za njima raspisana zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Bojovića.

Luka Bojović čeka ekstradiciju Srbiji iz Španije zbog optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava.

Navodni motiv za Nikolino ubistvo je osveta njegovom bratu Luki za koga srpsko tužilaštvo tvrdi da je stao na čelo zemunskog klana nakon likvidacije Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića 2003. godine

Odluku o ekstradiciji Šaranovića i Koljenšića doneće najpre Viši sud u Podgorici koji im je odredio ekstradicioni pritvor nakon hapšenja.

O eventualnoj žalbi će odlučivati Apelacioni sud a konačnu odluku o izručenju doneće crnogorski ministar pravde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: