Dinkić: Dačić vas je slagao

Mlađan Dinkić izjavio da su poslednjih nekoliko nedelja dok se govorilo o rekonstrukciji vlade on i njegovi ministri radili, a da je Dačić igrao političku igru.

Izvor: B92

Utorak, 30.07.2013.

18:04

Default images

Dinkić je naveo da resore o kojima se danas govori da ih je on navodno tražio on nije tražio, već ih je dobio na poslednjem sastanku i razgovoru sa Ivicom Dačićem i Aleksandrom Vučićem.

"Ja ovo nisam tražio, ovo je ponuda koju sam ja dobio i od Aleksandra Vučića u prisustvu Ivice Dačića. Dakle, Dačić vas je slagao, meni je bilo ponuđeno da budem minsitar saobraćaja, turizma, telekomunikacije i informacionog društva", rekao je Dinkić.

Nešto ranije se pojavila informacija da je Dinkić nakon poslednjih razgovora o rekonstrukciji vlade tražio da bude potpredsednik vlade zadužen za investicije, da dobije jedno ministarstvo, ali i mesto glavnog pregovarača sa EU za URS.

Dinkić je rekao i da je Dačić uplašen za svoju poziciju premijera ukoliko URS budu ostali u vladi. On kaže da je prvi potpredsednik vlade i predsednik SNS-a Aleksandar Vučić bio za to da URS ostane u vladi. Dinkić je na konferenciji za novinare rekao da je Aleksandar Vučić podržao to da Suzana Grubješić bude glavni pregovarač Srbije sa EU. Takođe je rekao da je na sastanku koji je održan između 12 i 14 časova bilo dogovoreno i da Verica Kalanović ostane na ministarskom mestu i da i dalje vodi resor zadužen za regionalni razvoj.

Dinkić je dodao i da mu je Vučić pružio podršku i saglasio se da preuzme mesto potpredsednika vlade zaduženog za investiije.

"Obojica su se složila oko promene resora ako ja prihvatim da promenim resor i da ne vodim ni finansije ni privredu", rekao je Dinkić. On je ujedno istakao da su rad i saradnja sa Aleksandrom Vučićem bili dobri i korektni, dok je saradnja sa Dačićem bila nešto drugačija jer je on, kako kaže, razmišljao o nekim drugim stvarima, a ne o narodu.

"Vučiću su bili prihvatljivi resori koje sam ja danas po podne prihvatio, osim onog dela ministarstva koje bi ulazilo u resor koji sada vodi Rasim Ljajić", pojasnio je Dinkić prenoseći detalje sastanaka koji su danas i juče vođeni povodom rekonstrukcije vlade.

Dinkić je naveo i da mu je Dačić saopštio da je njegovo premijersko mesto ugroženo, ukoliko ne bude promene na čelu ministarstva finansija, jer ukoliko se naprednjacima da i ministarstvo finansija i ministarstvo privrede, neće biti izgovora za raspisivanje prevremenih izbora.

"Debatovali smo sinoć četiri sata, jer ja nisam mogao da pronađem veliku vezu između mog napuštanja ministarstva finansija i njegovog ostanka na mestu premijera", rekao je Dinkić.

Mlađan Dinkić je naveo i da je ponosan na rezultate koje su ljudi iz URS-a vodili u aktuelnoj vladi.

“Ponosan sam na moj tim u ministarstvu finansija i privrede, kao i na rad Suzane Grubješić i Verice Kalanović u svojim resorima”. On je rekao i da je najveći uspeh ove vlade dolazaka kompanije Etihad, koja će od četvrtka preuzeti Jat, na čemu je radio zajedno sa Vučićem.

Dodao je i da će on i URS biti konstruktivna opozicija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

190 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: