KG: Još jedan prelet iz URS-a u DS

Potpredsednik opštinskog odbora URS u Kragujevcu Branko Krsmanović postao član DS.On je drugi gradski političar koji je iz vladajuće stranke prešao u opoziciju.

Izvor: B92

Petak, 26.07.2013.

13:58

Default images

Krsmanović, prosvetni radnik, trener reprezentativaca u atletici i višestruki šampion u tom sportu u nekadašnjoj Jugoslaviji, do majskih izbora prošle godine, obavljao je funkciju člana gradskog veća Kragujevca za sport i omladinu.

Na konferenciji za novinare u gradskom odboru DS, Krsmanović je svoj prelazak objasnio "logičnim opredeljenjem za njega, jer je partija iz koje je došao nastala kao frakcija Demokratske stranke".

"Onda kada su demokratski principi nestali, kada je stranka u kojoj sam bio godinama postala prirepak Stevanovićeve monopolističke politike, u kojoj samo gradonačelnik i odabrani pojedinci imaju pravo na mišljenje i u kojoj se diže hajka na sve one koji se usprotive i iznesu svoj stav, izgubila se svaka iluzija da je moguće ići dalje i sarađivati sa takvim ljudima", rekao je Krsmanović.

On je naveo i da DS doživljava kao partiju koja ceni svakog svog člana koji ceni nju, poštuje individualnost i profesionalne vrednosti ljudi koji je promovišu.

Pre dve sedmice odbornik URS-a Slađana Biorac prešla je u odbornički klub DS-SDP zato što, kako je tada izjavila, "ne želi da učestvuje u politici u kojoj vlada jednoumlje".Tada je ocenila da kragujevačke demokrate vode ispravnu politiku koju treba promovisati na trenutnoj lokalnoj političkoj sceni.

Povodom njenog prelaska URS se odmah oglasio saopštenjem u kojem je, između ostalog navedeno, "da ne predstavlja iznenađenje i da nisu zabrinuti za dalji razvoj grada jer program lokalne vlasti podržava dve trećine odbornika od ukupno 87".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: