Mrkić: Dobio sam pozitivne ocene

Ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić izjavio je posle susreta s belgijskim kolegom Didije Rejndersom da je uveren da će Evropski savet doneti pozitivnu odluku.

Izvor: B92

Sreda, 26.06.2013.

22:47

Default images

"Dobio sam pozitivne ocene i uveravanja da će biti sve u redu, a Belgija je na našoj strani", kazao je Mrkić i dodao da će Srbija "na sastanku Saveta u petak dobiti vremenski okvir za početak pregovora", saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova.

Mrkić je rekao da ga je Rejnders obavestio o toku jučerašnjeg sastanka Ministarskog saveta u Luksemburgu, odakle su šefovi diplomatija članica EU poslali preporuku Evropskom savetu da Srbiji najkasnije do januara odredi datum početka pregovora.

Mrkić je istakao da se predstavnici svih zemalja s kojima je razgovarao zalažu da Srbija počne pregovore o članstvu u EU.

On je rekao da Srbija i Belgija imaju odlične odnose, koji su posebno intenzivirani u poslednjih godinu dana, navedeno je na sajtu ministarstva spoljnih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: