LDP ima odličan rezultat u Zaječaru

Liberalno demokratska partija je na izborima u Zaječaru ostvarila "odličan rezultat uprkos nenormalnim uslovima", ocenjuje potpredsednik LDP-a Bojan Đurić.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 24.06.2013.

13:45

Default images

"LDP je veoma zadovoljna odličnim rezultatom u Zaječaru jer je jedina izašla samostalno i prešla cenzus", rekao je Đurić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

On je ocenio da je Zaječar pred lokalne izbore bio "pretvoren u Bejrut", i da je za to odgovorna državna vlast.

"Srbija jutros nije dobila rebalans budžeta, i to je još jedan dokaz poremećenih odnosa u vladajućoj koaliciji. Ova zemlja je izgubila 23 godine i više nema vremena za davljenje u sukobu Dačića, Vučića i Dinkića", istakao je potpredsednik LDP-a.

On je dodao i da je Demokratska stranka "širila defetizam prošlih meseci", što je doprinelo da veliki broj glasača u Zaječaru ne izadje na izbore.

"Postajemo jednopartijska država, a to je najstrašnije za zemlju. Neophodno je da uspostavimo ravnotežu na političkoj sceni", rekao je Đurić.

Đurić je poručio da rezultati lokalnih izbora u Zaječaru pokazuju da samo ta stranka može da bude političko jezgro oko kojeg će se okupiti alternativa sadašnjoj vlasti i monopolu jedne političke stranke. On je podsetio i da je LDP jedina stranka koja je samostalno izašla na juče održane vanredne izbore u Zaječaru i jedina stranka opozicije koja danas ima odbornike u lokalnom parlamentu tog grada.

"Ovo je očigledno kraj velike i važne epohe u političkoj istoriji Srbije, jer danas više nema partija iz 90ih u obliku koji smo znali, i ostanak DS ispod cenzusa pokazuje da je to vreme prošlo. Nismo srećni zbog toga, ali ovo je tačka kada može početi nešto novo", rekao je Đurić.

Izbore u Zaječaru je, kako smatra, obeležila erozija DS, zbog čijeg "defetizma i pesimizma" su gradjani ostali kod kuće a Srbijom je zavladala atmosfera gotovo jednopartijske države.

LDP se, kako je objasnio, obraća ljudima koji su godinama unazad bili za evropske vrednosti a danas su teško razočarani i na izborima ostaju kod kuće.

"Ova zemlja je izgubila 23 godine i više nema vremena za davljenja u blatu sukoba Vučića, Dačića i Dinkića", rekao je Djurić, ocenivši da Srbija klizi u u neku vrstu političke diktature.

On je podsetio da je Zaječar u proteklih nekoliko nedelja "bio pretvoren u Bejrut iz osamdesetih godina", i da je za to odgovorna vladajuća koalicija koja je iz Beograda diktirala takvu atmosferu.

"Možda oni jedni drugima sada čestitaju na rezultatu, ali Srbija jutros nije dobila predlog rebalansa budžeta i to je dokaz poremećenih odnosa u vladajućoj koaliciji", rekao je Djurić.

Prema njegovim rečima, tragična je sudbina Srbije koja sanja da će ovih dana dobiti datum početka pregovora sa EU dok se u Zaječaru vodi izborna kampanja koja podseća na razdoblje s kraja 19. veka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: