Funkcioneru doživotna zbog mita

Bivši zamenik guvernera istočne kineske provincije Šandong, Huang Šeng, osuđen je na doživotni zatvor i konfiskovana mu je sva imovina jer je primio mito.

Izvor: B92

Subota, 04.05.2013.

13:39

Default images

Šeng je primio više od 12 miliona juana (1,95 miliona dolara) od organizacija i pojedinaca u periodu od 1998. do 2011. godine.

Si Đinping, koji je postao predsednik Kine u martu, obećao je žestoku borbu protiv korupcije, upozorivši da je taj problem toliko ozbiljan da preti opstanku Komunističke partije.

Do sada je uhvaćeno nekoliko visokih zvaničnika, među kojima su zamenik šefa Komunističke partije u provinciji Sečuan Li Čunčeng i član Politbiroa Li Đangvo zbog "ozbiljnih" disciplonskih prekršaja.

Bivši ministar železnica Liju Žiđun optužen je u aprilu zbog korupcije i zloupotrebe položaja, navodi Rojters.

Državni mediji su u petak objavili da će zvaničnik Komunističke partije u gradu Čongćing, na jugozapadu Kine, biti optužen za korupciju zato što su prošle godine mirkoblogovi bili preplavljeni slikama na kojima vodi ljubav sa ljubavnicom, a parijskim zvaničnicima je zabranjeno da imaju ljubavnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

6 h

Podeli: