DSS:Srbi sa KiM da definišu pitanje

DSS je ponovo izrazila podršku mirnom otporu Srba sa severa KiM protiv briselskog sporazuma i istakla da samo oni mogu da definišu referendumsko pitanje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.04.2013.

13:40

Default images

Kako je na redovnoj konferenciji za medije istakao portparol DSS Petar Petković glas srpskog naroda sa severa Kosova i Metohije je presudan kada je reč o briselskim sporazumima u vezi sa tom teritorijom i da niko nema prava da govori u njihovo ime, niti da ih podučava da je "dobro živeti pod institucijama lažne države Kosovo".

"Onaj trenutak kada je vlast potpisala briselski sporazum i da se srpski narod izruči Hašimu Tačiju, od tada je potpuno legitiman stav Srba sa Kosova i Metohije da se bore za svoju državu i neotudjivo pravo da pripadaju Srbiji", kazao je Petković.

On je dodao da niko nije pozvaniji od Srba na severu Kosova da definiše referendumsko pitanje o sporazumima iz Brisela u vezi sa tom teritorijom i uslove medijske kampanje.

"DSS podržava srpski narod da odluči koje pitanje treba da bude postavljeno na referendumu. Niko od njih nije pozvaniji ni da definiše medijske uslove za održavanje referenduma, rok kampanje i kako ona treba da se odvija, da se ne bi desilo da bude iskrivljena narodna volja", rekao je Petković.

DSS je osudio i "medijski linč" srpskog stanovništva sa Kosova.

"Neprihvatljivo je i za osudu da se vredjaju Srbi na Kosovu i Metohiji i da se vrši medijski linč samo zato što ne želi da živi u lažnoj državi Hašima Tačija. Svaka prljava kampanja mora biti ostavljena po strani dok bude trajao referendum i ne sme se dozvoliti da se u vreme medijske kampanje vrši satanizacija srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", poručio je Petković.

Prema njegovim rečima posebno poniženje za srpski narod je odluka Evropske unije da na Vidovdan "kaže da li je Srbija ta koja je ubila svoje institucije na Kosovu i Metohiji i izručila narod lažnoj državi Kosovo".

"DSS poziva narod na Kosovu i Metohiji da ostane jedinstven i odlučan u mirnoj borbi i otporu protiv briselskih sporazuma jer nijedna vlast nije uspela da pobedi i porazi sopstveni narod, tako neće ni ova", zaključio je Petković.

Na konferenciji je predstavljen i novi predsednik omladine Demokratske stranke Srbije Milan Milutin, koji je izabran 27. aprila na 11. skupštini omadine te stranke. "Zadatak omladine DSS u predstojećem periodu je da budemo glasniji, da poruka koju pošaljemo stigne o onoga kome je namenjena", rekao je Milutin na konferenciji za novinare DS S u Beogradu.

On je ocenio da su generacije koje dolaze svesne "tereta koji će u vrlo bliskoj budućnosti pasti na njihova pleća", kao i da su mladi spremni da se s tim teretom nose.

"Medju našim precima bilo je mnogo onih koji su, nažalost, prodavali veru za večeru, ali su bar dobijali večeru. Naša vlada prodaje veru
za neizvestan datum o početku pregovora o eventualnoj, za petnaest godina, dobijenoj karti za Titanik", rekao je Milutin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: