Dačić sa predsednikom VRB banke

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić nastavlja posetu Moskvi susretom sa zamenikom predsednika VTB banke Vasilijem Titovom.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.04.2013.

08:07

Default images

Reč je o jednoj od pet najvećih banaka u Rusiji. Dačić je juče razgovarao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, premijerom Dmitrijem Medvedevom i ministrom odbrane Sergejom Šojguom.

U centru pažnje razgovora srpske delegacije i ruskih domaćina bila je ekonomska saradnja, a predsednik Putin je ocenio da će Dačićeva poseta dati dodatan impuls razvoju bilateralnih, pre svega ekonomskih odnosa. Putin je pozvao i predsednika Srbije Tomislava Nikolića da poseti Rusiju.

Dačić je sa ruskim zvaničnicima razgovarao i o pitanju Kosova. Dmitrij Medvedev rekao je da Rusija podržava stav Srbije po pitanju Kosova, ali smatra da je rešenje tog pitanja privilegija Srba.

On je rekao i da Srbija želi da Rusija ima aktivnu ulogu i da "moramo da je konsultujemo", kako ne bi povlačila jednostrane korake koji dovode do posledica koje se kasnije teško mogu ispraviti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: