Sreda, 03.04.2013.

23:53

"Kompromis i dalje na dohvat ruke"

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin uveren je da je kompromis oko nadležnosti zajednice srpskih opština "i dalje na dohvat ruke".

Izvor: Danas, Tanjug

Default images

Kacin je izjavio listu "Danas" da su premijeri Dačić i Tači "pokazali veliku političku hrabrost i odgovornost u dijalogu".

Zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak izjavio je da je ostalo još nekoliko dana da Evropska komisija i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton finaliziraju izveštaj koji će biti u skladu sa opštim zaključcima Evropskog saveta iz decembra 2012, što predstavlja šansu za ostvarivanje napretka u pregovorila Beograda i Prištine.

Lajčak je listu "Danas " rekao da je najvažnije da "onda kada rešenje bude pronađeno ono bude održivo, funkcionalno i da ostvari perspektivu boljeg života za ljude i region".

Ambasador Švedske u Srbiji Krister Asp očekuje od obe strane da ozbiljno procene situaciju i da postignu neophodne kompromise u veoma bliskoj budućnosti.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je u sredu izjavio delegacija Srbije mora da bira između prihvatanja lošeg plana za položaj Srba sa severa KiM i odbijanja da potpiše bilo kakav sporazum sa Prištinom i EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: