Klaus traži "Klause" da uzdrmaju EU

Bivši češki predsednik Vaclav Klaus izjavio da će se posvetiti traganju za istomišljenicima, "raznim Klausima", na prostoru Unije, kako bi uzdrmali Evropu.

Izvor: B92

Utorak, 26.03.2013.

14:58

Default images

Vaclav Klaus je donedavno bio najglasniji evroskeptik među šefovima država i vlada zemalja Evropske unije.

"Nakon Kipra je jasno da to u Evropi ovako više ne može", kazao je danas Klaus novinarima koje je pozvao da im predstavi svoj Institut Vaclava Klausa i promoviše knjigu svojih govora "Deset".

Klaus će se, kako je kazao danas, posvetiti traganju za raznim "Klausima", istomišljenicima u raznim zemljama Evrope, i sa njima bi stvorio neformalnu grupu koja će pokušati da uzdrma Evropu.

"EU je potrebna revolucija i treba pohvaliti svakog od nas ko će u njoj učestvovati", kazao je Klaus.

O nagađanjima da će se kandidovati na izborima za Evropski parlament Klaus se danas našalio da bi to za njega bilo suviše malo, a i da ne želi da otima drugim političarima toplo sklonište u Briselu.

"Najradije bih bio predsednik planete. Plašim se, međutim, da mi to neće poći za rukom", rekao je Vaclav Klaus.

Funkciju predsednika Češke Klaus je obavljao u dva mandata od 2003. do 2013. godine, a od 8. marta na čelu Češke nalazi se bivši socijaldemokratski premijer Miloš Zeman, prvi šef češke države izabran na direktnim predsedničkim izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: