Grubješićeva:Dogovor nije na vidiku

Potpredsednica Vlade Suzana Grubješić kaže da današnja runda pregovora u Briselu nije ključna, zato što dogovor Beograda i Prištine nije na vidiku.

Izvor: B92

Sreda, 20.03.2013.

08:39

Default images

"Neki iz Brisela kažu da je ova runda presudna, mi kažemo da nije, zato što dogovr nije na vidiku", rekla je Grubješićeva za RTS.

Ona je rekla da je Srbija napravila mnogo kompromisa i da je sada svima jasno da mora da popusti druga strana, koja je do sada insistirala isključivo na nezavisnosti, što nije realnost na terenu.

"Ja sam uvek realista. Učinili smo ono što možemo, a ako danas postignemo Zajednicu srpskih opština sa izvršnim nadležnostima, ako to postignemo, onda smo postigli dogovor", ocenila je Grubješićeva.

Govoreći o poseti delegacije Bundestaga, ona je istakla da svaka zemlja može da dođe sa spiskom zahteva, ali da to nije suština.

"To jeste važna delegacija, iz najvažnije zemlje, ali naš posao nije da ispunjavamo svačije zahteve i uslove, a da bežimo od suštine, a suština je postizanje dogovora. To je ono za šta se mi borimo, sve drugo što je oko dogovora se lakše sprovodi", rekla je Grubješićeva.

Prema njenim rečima, ima još prostora da se izmeni izveštaj Evropske komisije koji će biti predstavljen u aprilu. To je za nju "lakši deo posla" pošto su već pohvaljeni napori vlade na polju reformi.

"Postoji još jedan, politički izveštaj koji pravi Ketrin Ešton, ta dva izveštaja su neka polazna osnova da Srbja dobije datum u junu", izjavila je Grubješićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: