Državni vrh u Briselu 11. marta

Tomislav Nikolić, Ivica Dačić i Aleksandar Vučić trebalo bi da u ponedeljak, 11. marta, otputuju u Brisel, gde će se sastati sa nekim zvaničnicima EU.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 07.03.2013.

10:46

Default images

Među sagovornicima predsednika Srbije, premijera i prvog potpredsednika Vlade biće, kako saznaje Beta, i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

Funkcioner EK koji je želeo da ostane anoniman potvrdio je Tanjugu da će u Brisel doputovati predsednik Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, ali nije mogao da precizira tačan datum i vreme posete.

"Mi bismo voleli da to bude već u ponedeljak, ali na pripremama se još radi", rekao je ovaj funkcioner, ukazujući da će se istog dana, 11. marta, u Briselu održati sastanak Ministarskog saveta za spoljne poslove, kojem Eštonova treba da predsedava. Zvanična informacija o poseti biće saopštena nakon što detalji programa budu usaglašeni, rekao je on.

Podsetimo, kako se približava april, kada se očekuje odluka o dobijanju datuma za početak pregovora o članstvu u EU, diplomatske aktivnosti Srbije se pojačavaju, ali s druge strane, pojačava se i pritisak da se u okviru dijaloga s Prištinom postigne napredak. Međutim, poslednja runda razgovora, održana 4. marta, završena je bez dogovora, a sledeća je zakazana već za 20. mart.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

134 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: