Sreda, 27.02.2013.

12:37

Istorijska šansa u narednim rundama

Izvestilac EP za Srbiju Jelko Kacin ocenio je da se istorijski sporazum o severu Kosova može postići u naredne dve runde razgovora između dvojice premijera.

Izvor: Tanjug

Default images

U izjavi za italijansku agenciju “Nova”, kako prenosi prišrtinski dnevnik Expres, Kacin je rekao da to može doprineti da Srbija dobije datum za početak pregovora o učlanjenju u Evropsku uniju.

Kacin ocenjuje da je Srbija učinila mnogo za ostvarivanje kriterijuma za dobijanje datuma i da je on, nezavisno od ozbiljnih sumnji Nemačke, optimista da Srbije može dobiti datum.

"Suštinski uslov je normalizacija odnosa sa Prištinom, gde smo videli dosta napretka. Ubeđen sam da će Evropska komisija, znači i Nemačka to ceniti", rekao je Kacin.

On smatra da je pitanje severa osetljivo pitanje i niko ne može očekivati da se to može resiti jednim sastankom.

"Veoma je značajno da se Priština složila o zajednici srpskih opština. Nadam se da će premijeri Kosova i Srbije, Hašim Tači i Ivica Dačić postići sveobuhvatno rešenje za sever tokom naredne dve runde. Sporazum im je pred rukama i verujem da će Tači i Dačić to iskoristiti", kazao je Kacin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

12 h

Podeli: