Tadić: Srbija zaslužila datum

Svi ljudi od politike treba da budu angažovani kako bi Srbija konačno dobila datum za početak pregovora, koji je zaslužila još u prošlosti, izjavio Boris Tadić.

Izvor: B92

Utorak, 26.02.2013.

23:58

Default images

Bivši predsednik Srbije je u Briselu rekao da je Srbija to zaslužila još u prošlosti, ali su se uvek postavljali novi i novi uslovi ili makar modifikacija različitih uslova.

"Srbija je već više od godinu dana spremna za početak pregovora i zaslužila je pregovore još u prošlosti. Uvek su se postavljali novi i novi uslovi ili makar modifikacija različitih uslova. Evo sada prosto nema argumenta da Srbija ne dobije datum za pregovore, nakon svega što se dešavalo u tehničkom dijalogu i politički dijalog je otvorio novu stranicu", rekao je Tadić za Glas Amerike.

Tadić, koji je počasni predsednik DS, pred susret sa evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fileom i sutrašnje susrete u Evropskom parlamentu, ukazao je na neophodnost kontakata sa evropskim sagovornicima.

"Ja sam ovde, kao i prethodnih dana, u toj misiji. Narednih dana ću obaviti razgovore sa svojim evropskim sagovornicima iz Evropskog parlamenta, sa svim šefovima poslaničkih grupa i održaću jedno predavanje i dati odgovore o refrmama u Srbiji", kazao je Tadić.

Na pitanje da li je optimista i smatra da će sledeći izveštaj Komisije biti pozitivan, on je rekao da to ne može da kaže, jer je imao "teških iskustava u prošlosti".

"Kada sam očekivao pozitivne izveštaje, uvek je nešto novo iskrsnulo. Ja razumem i svoje evropske kolege. Oni se suočavaju sa izbornim procesima i nije popularno danas govoriti o proširenju, pa i oni izbegavaju tu temu. Izveštaj Komisije treba da bude objektivan, ali će svakako trpeti i politički pitisak", rekao je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: