Bombom na firmu svedoka za Šarića

Nepoznati počinilac bacio je eksplozivnu napravu na štampariju u Žarkovu u vlasništvu Nebojše Joksovića, svedoka saradnika u procesu protiv Šarića, saznaje B92.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 24.02.2013.

23:52

Default images

Nepoznata osoba bacila je eksplozivnu napravu na taj objekat u nedelju oko 23.30, nakon čega je došlo do požara, koji je ugašen nešto posle 1.30.

Na sreću, nije bilo povređenih. Štamparija se nalazi u Vodovodskoj ulici br.158, a detonacija se osetila i u naseljima Žarkovo i Banovo brdo.

Pripadnici policije ostali su na mestu eksplozije, a nezvanično, postoje indicije da je štamparija gađana ručnom zoljom.

Inače, ovo nije prvi požar u štampariji BMG Nebojše Joksovića (40) iz Pljevalja. Isto se dogodilo u septembru 2010. a požar se dovodio u vezu s pretnjama zbog statusa svedoka-saradnika.

Joksović je pre tri godine postao svedok-saradnik, jer je ispričao o tri velike isporuke kokaina, koje istraga protiv Darka Šarića nije obuhvatila.

Prethodno je iz ćelije Centralnog zatvora, nakon što je uhapšen 2010, poslao pismo Tužilaštvu za organizovani kriminal, u kome je naveo da je spreman da sarađuje.

Iako je neposredno po hapšenju negirao da ima veze s trgovinom narkoticima iz Južne Amerike, u zamenu za povlašćeni status odlučio je da nadležnima ispriča sve što mu je poznato o Darku Šariću i njegovoj grupi.

Svedočio je o švercu narkotika i aktivnostima Šarićevog klana u Italiji. On je, prema navodima medija, bio glavni Šarićev čovek u toj zemlji.

U maju 2011. na njegovu štampariju u Žarkovu ispaljene su tri "zolje"

Pre nešto više od godinu i po na njegov kafić "La prinčipesa" u istom naselju bačena je bomba.

Njegov sinovac Radojica Joksović (32) stradao je u julu 2012. kada je eksplodirala bomba podmetnuta pod automobil koji je vozio.

Joksović je, inače, krajem 2011. pokušao bekstvo iz Srbije u Mađarsku.

Ovaj Pljevljak važi za jednog od najboljih prijatelja odbeglog Darka Šarića i njihovo poznanstvo datira iz osnovne škole.

Novinar nedeljnika "Vreme" Miloš Vasić ocenjuje da bi, ukoliko bi Joksović bio ubijen, to bila loša poruka za sve buduće svedoke saradnike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: