Severna Koreja spremna na rat?

Uoči nove nuklearne probe, severnokorejski lider Kim Džong Un uveo je vanredno stanje 29. januara, tvrdi Raša tudej.

Izvor: B92

Petak, 01.02.2013.

12:38

Default images

Pozivajući se na vesti lista "Saut korijan dejli", Raša tudej prenosi da je svim oružanim snagama naređeno da se spreme za rat.

Takođe, prema pisanju lista "Đongang dejli", koji se poziva na neimenovani izvor, severnokorejski lider izdao je niz tajnih naređenja svojim najvažnijim oficirima i osobama zaduženim za bezbednost da pripreme sve za novu nuklearnu probu, koja bi trebalo da bude izvršena uskoro.

Prema tom izvoru, Kim džong Un je navodno rekao da će cela zemlja biti u vanrednom stanju počev od 29. januara kao i da sve jedinice vojske i bezbednosnih struktura treba da budu spremne za rat.

Zbog toga se, kako piše "Saut korijan dejli", očekuje da Severne Koreja izvrši nuklearnu probu mnogo pre nego što se očekivalo, a neki analitičari smatraju da bi se to moglo dogoditi već 16. februara, kada je rođendan Kim Džong Unovog dede, tj. prethodnog lidera Kim Džong Ila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

6 h

Podeli: