"Plate u Fondu po Zakonu o vojsci"

Ministar Nikola Selaković kaže da plate i naknade zaposlenima u Fondu za socijalno osiguranje vojnih obveznika treba odrediti prema Zakonu o Vojsci Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 23.01.2013.

17:46

Default images

"Kako bi se izbegle nedoumice u utvrđivanju plata i drugih naknada, bilo je neohodno precizirati način na koji će se to obavljati", kazao je Selaković u Skupštini Srbije, obrazlažući predloženu dopunu Zakona o platama u državnim organima i javnim službama.

Dopunom Zakona o platama u državnim organima i javnim službama predviđeno je da se Fond za socijalno osiguranje vojnih osiguranika izuzme iz tog zakona, tako da bi se na zaposlene u tom Fondu primenjivali propisi kojima se uređuje utvrđivanje plata, dodataka i naknada pripadnika Vojske Srbije.

Ministar pravde je rekao da će konačni status vojnog zdravstvenog osiguranja i Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika biti zaokružen donošenjem zakona o zdravstvenoj zaštiti i zakona o zaštiti vojnih osiguranika, koji je u postupku donošenja.

Početak popodnevne rasprave obeležilo je negodovanje poslanika opozicione Demokratske stranke i Liberalnodemokratske partije zbog kašnjenja nastavka rasprave.

Predsedavajući sednici Konstantin Arsenović kazao je da početak popodnevne rasprave kasni zbog "više sile".

Poslanici su ranije danas završili raspravu o Predlogu zakona o državnoj pripadnosti i upisu plovila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: