LDP: Vučić da kaže sve što zna

LDP je zatražila od Aleksandra Vučića da saopšti sve što zna o "nezakonitim vezama" političara s Miroslavom Miškovićem i drugim biznismenima u zemlji.

Izvor: B92

Petak, 14.12.2012.

17:53

Default images

"Ako to momentalno ne uradi, ovo će biti samo još jedan njegov politički obračun u kojima će kroz tabloide satanizovati svakoga ko mu se suprotstavi", navedeno je u saopštenju LDP-a.

Iz LDP-a su zatražili da odgovor na pitanje ko je krijumčarima droge, braći Šarić, omogućio da dobiju državljanstvo Srbije i razviju svoje poslove u Srbiji, ako je Mišković poslovao sa njima.

"Ako je Mišković prekršio Zakon o privatizaciji, moramo znati koji je političar omogućio te privatizacije. Ako je Mišković davao pare političarima i strankama, onda se mora reći ko su ti koji su bili na njegovom platnom spisku", dodaje se u saopštenju.

LDP očekuje od državnih organa da "brzo i konkretno saopšte ko je politički štitio ili omogućavao korupciju, uz tačne dokaze i veze, pošto korupcije nema bez korena u centru države".

"To se mora uraditi odmah, ili ćemo opet upasti u opasno kolo političke manipulacije borbom protiv korupcije i medijskih egzekucija", navodi se u saopštenju.

LDP poručuje da iza borbe protiv korupcije ne smeju ostati nikakvi politički "repovi i rebusi".

"Udavićemo se u blatu opšteg sumnjičenja i opasne histerije u inače nestabilnom društvu ako se odmah ne otkloni svaka sumnja. Svako nagađanje ili ostavljanje tog pitanja otvorenim u Srbiju će uneti dodatni haos, a borba protiv korupcije će biti svedena na sredstvo prljave političke borbe, onako kako je u Srbiji bilo godinama", dodaje se u saopštenju.

Miškoviću je jutros, posle policijskog zadržavanja, Specijalni sud za organizovani kriminal odredio pritvor do 30 dana. Tužilaštvo za organizovani kriminal je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv deset osumnjičenih, s Miškovićem na čelu, zbog sumnje da su zloupotrebom položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: