NATO: Nestabilno na severu Kosova

Situacija na severu Kosova je nestabilna, rekao generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen i pozvao vlasti u Beogradu i Prištini da nađu političko rešenje.

Izvor: B92

Sreda, 05.12.2012.

09:10

Default images

"Pozdravljamo opšte poboljšanje bezbednosti, ali smo svesni da je situacija na severu još uvek nestabilna", rekao je Rasmusen novinarima nakon prvog dana ministarskog saveta NATO-a u Briselu.

On je dodao da zbog toga neće biti smanjivanja brojnog stanja Kfora.

Rasmusen je kazao da je delu sastanka, na kome je 28 šefova diplomatija zemalja članica NATO-a raspravljalo o Kosovu, prisustvovala i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

"Bila je to prilika da uporedimo beleške", istakao je generalni sekretar i ukazao da se zalaže za bolju koordinaciju EU i NATO-a.

On je pozdravio dijalog na visokom nivou između Beograda i Prištine i pozvao obe strane da nastave da rade na iznalaženju političkog rešenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: