Slučaj Stanišić: Završne reči 29.1.

Pretresno veće Haškog tribunala zaključilo je dokazni postupak u predmetu nekadašnjih šefova Službe državne bezbednosti Jovice Stanišića i Franka Simatovića.

Izvor: B92

Sreda, 05.12.2012.

19:29

Default images

Veće je zakazalo iznošenje završnih reči za 29. do 31. januara 2013. godine, objavljeno je večeras u ovom sudu.

Procesnim stranama je naloženo da do 14. decembra predaju svoje završne podneske, navodi se u odluci veća.

Posebnom odlukom, veće je izmenilo status pojedinih dokumenata dobijenih iz Srbije, uvažavajući zahtev da imena osoba iz službe BIA, koje su dostavile informacije, ostanu poverljiva, "u cilju zaštite interesa nacionalne bezbednosti Srbije".

Zastupnicima odbrane Stanišića i Simatovića dato je uputstvo da pregledaju dokumente koji su obeleženi za identifikaciju kao poverljivi u ovom predmetu i da do 21. decembra obaveste veće da li se sa nekih od njih može skinuti oznaka poverljivosti.

Iznošenje završnih reči bilo je najpre zakazano za sredinu septembra ove godine, ali je odloženo posle zahteva optužbe za uvođenje novih dokaza, među kojima su izvodi iz ratnih dnevnika generala Ratka Mladića i delovi ličnih dosijea pripadnika Državne bezbednosti Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: