Utorak, 13.11.2012.

10:24

U Vranju opet zapaljen automobil

U Vranju jutros zapaljen još jedan automobil, vlasnika privatnog preduzeća "Pogled". To je 17. put da je zapaljen automobil u tom gradu.

Izvor: B92, Beta

Default images

Zapaljeni automobil marke "mercedes e-70" vlasništvo je Slađana Bogatinovića, auto-prevoznika iz Vranja i vlasnika transportnog preduzeća "Pogled".

Podsetimo, prethodno je u nedelju ujutro u vazduh dignut automobil odbornika SPS-a Branimira Stojančića. Policija je nakon toga privela lokalnog odbornika SNS-a zbog sumnje da je on umešan u paljenje automobila kolege odbornika iz SPS-a, s kojim je inače u vladajućoj koaliciji u Vranju.

Međutim, odbornik SPS-a iz Vranja Branimir Stojančić kaže za B92 da su on i Miloš M. (22), koga je policija privela zbog sumnje da je umešan u paljenje automobila, u dobrim odnosima i da ne misli da on stoji iza incidenta. Miloš M. je posle saslušanja pušten da se brani sa slobode.

"Ja uporno ponavljam, garantujem da SNS ne stoji iza ovoga i da pozadinu paljenja mog automobile treba tražiti među momcima iz kriminogene sredine koji žele da vladaju i dominiraju gradom. Znači, isključujem svaku političku pozadinu i koalicija u Vranju je stabilna", kazao je on.

Inače, ovo je 17. slučaj paljenja automobila u Vranju u poslednje dve godine. Gradonačelnik Vranja Zoran Antić zatražio je zbog toga hitan prijem kod ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića kako bi se toj pojavi stalo na put.

"Jutros sam zvanično, u svojstvu gradonačelnika, zatražio hitan prijem kod ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, ministra pravde Nikole Selakovića i specijalnog tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića", rekao je Antić, koji je i predsednik vranjskih socijalista, na stranačkoj konferenciji za novinare.

Međutim, kako nezvanično saznaje B92, poslednji slučaj paljenja automobila vranjskog preduzetnika razlikuje se od ostalih po tome što su motivi ovog drugačiji.

S druge strane, portparol Osnovnog suda u Vranju Srboljub Milosavljević izjavio je danas da do jutros policija nije tom sudu dostavila ništa u vezi sa slučajem paljenja automobila sekretara Izvršnog odbora vranjskih socijalista Branimira Stojančića, koje se desilo u nedelju ujutru.

Milosavljević je za agenciju Beta izjavio da je predmet paljevine automobila funkcionera vranjskih socijalista još u fazi predistražnih radnji i da sud nema informacije o tome da li je neko zbog toga priveden.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

13 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

18 h

Podeli: