"Stanje u zdravstvu će biti bolje"

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Vladimir Đukić izjavio da veruje da će nakon četvorogodišnjeg mandata vlade mnoge stvari u zdravstvu biti bolje.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.11.2012.

19:28

Default images

"Mislim da će u četvorogodišnjem mandatu ove vlade mnoge stvari biti bolje", rekao je Đukić, gostujući na RTS-u, i dodao da se nada da će i zdravstveni radnici i pacijenti biti zadovoljniji.

On je istakao da veruje da će Ministarstvo zdravlja uspeti da uspostavi sistem bolje radioterapije, da uvede transplantaciju kao svakodnevnu proceduru, kao i da će pacijenti moći da pod istim uslovima u većini ustanova, u privatnim i državnim, dobiju kvalitetan zdravstveni tretman.

Povodom najave toga da će dugove u zdravstvu preuzeti država, on je istakao da će to pomoći da se podvuče crta, da će snabdevanje lekovima biti mnogo redovnije, kao i da će se uspostaviti dobar i kvalitetan odnos cena, koje neće zavisiti od kursa dinara.

"Više neće biti izgovora da nema mnogih vrsta lekova, da su liste takve kakve su, da bolnice nemaju sredstava zbog velikih dugovanja, kao i da dobavljači neće moći da pronalaze neki izgovor zbog starih dugova", rekao je Đukić i dodao da pacijenti zaslužuju jeftinije lekove, a zdravstvene ustanove najmanji deo izdvajanja za lekove i potrošne materijale.

Đukić je istakao da je usvajanje jedinstvene liste čekanja jedino što može da da nadu pacijentima da će izbeći neprihvatljivo dugo čekanje.

Upitan ko će biti novi direktor Kliničkog centra Srbije, Đukić je odgovorio da će se to znati posle sutrašnje sednice vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: