Trka u DS, broje se kandidature

Izborna trka u DS traje, a Goran Ješić tvrdi da je prema pristiglim kandidaturama za lidera DS, Dragan Đilas dobio podršku oko sto odbora, a Boris Tadić oko 60.

Izvor: Blic, Mondo

Sreda, 17.10.2012.

10:24

Default images

Visoki funkcioner DS Goran Ješić izjavio je za Blic da je, od ukupno 165 opštinskih i gradskih odbora u Srbiji, Dragana Đilasa i Bojana Pajtića za predsednika i potpredsednika stranke za sada podržalo 117 odbora.

"To su najnoviji zvanični podaci, ali nisu konačni, pošto je još nekoliko važnih odbora najavilo podršku ovim kandidatima", rekao je Ješić.

On je takođe ocenio i da odsustvo prljave kampanje, koja je najavljivana u medijima, svedoči o snazi stranke.

"To pokazuje snagu DS, da je državotvorna, da je sposobna da sprovede demokratske izbore unutar stranke. Tu snagu nema nijedna partija u Srbiji", konstatovao je Ješić.

Predsednik beogradske opštine Branimir Kuzmanović najavio je da će danas podneti kandidaturu za predsednika DS-a. Kao kandidat za lidera DS-a pominje se i Zoran Živković.

Izborna skupština DS biće održana 10. novembra po delegatskom sistemu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: