Lokalizovani požari kod Čačka

Požari koji su izbili u četiri sela u okolini Čačka, popodne su lokalizovani i stavljeni pod kontrolu. Na području Toplice četiri požara, najteže kod Merdara.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 30.08.2012.

16:10

Default images

Načelnik Sektora za vanredne situacije Moravičkog okruga Dragiša Broćić kaže da je jedan požara izazvan nakon prolaska voza kroz Ovčar banju oko 13 časova.

On je kazao da je u selima Trbušani, Mršinci i Goričani stanje potpuno pod kontrolom, a da u Vidovi, na ulazu u Ovčarsko-kablarsku klisuru, vatrogasci još gase panjeve i nisko rastinje.

U Vidovi je bio najveći od tih požara, na pet hektara šume i drugog rastinja.

Bročić je rekao da su u gašenju učestvovali jedan domaći, vojni, i jedan ruski helikopter. U gašenje vatre se uključio se i vojni helikopter "HT 40".

"Na zahtev Sektora MUP-a za vanredne situacije, helikopter HT 40 je oko 15. 50 sati poleteo da gasi požare u okolini Čačka", rečeno je Tanjugu u Ministarstvu odbrane.

"Na teritoriji zahvaćenoj požarom bilo je pet naleta helikoptera, a vatrogasci će ostati preventivno da dežuraju celu noć," kazao je ranije Broćić.

"Povređenih nema, kao ni ugroženjih domaćinstava u Vidovi" kazao je Broćić Tanjugu, dodajući da je na Trbušanskoj strani bilo ugroženih domaćinstava, ali su vatrogasci, zajedno sa meštanima, sprečili dalje širenje požara. Kako je kazao, na Vidovskoj kosi se i dalje dejstvuje iz vazduha zbog nepristupačnog terena.

Tokom vikenda ugašen je veliki požar na padinama Suvobora, koji je izazvao veliku materijalnu štetu.

Vatrogasci se i dalje bore i sa požarom na Tari.

Požari koji su danas izbili u četiri sela u okolini Čačka, popodne su lokalizovani i stavljeni pod kontrolu.

Područje Toplice: Najteže kod Merdara

Na području Toplice danas su evidentirana četiri požara, a najteža situacije je u blizini administrativnog prelaza sa Kosovom Merdare, na lokaciji Orlovica.

Taj požar je zahvatio i deo kopnene zone bezbednosti, a vatrogasno-spasilačke jedinice su angžovane na gašenju, rekao je Tanjugu načelnik Sektora za vanredne situacije Topličkog okruga Srdjan Mitrović.

Požar je zahvatio liniju od oko pet kilometara od mesta Orlovica do sela Matarovo, rekao je Mitrović, precizirajući da je požar "došao s druge strane" administrativne linije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: