GR: Osumnjičen za podmetanje požara

Jedan 24-godišnji mladić uhapšen je zbog sumnje da je prošle nedelje podmetnuo nekoliko šumskih požara na egejskom ostrvu Kiosu.

Izvor: B92

Nedelja, 26.08.2012.

20:22

Default images

Izjašnjavajući se o krivici, on je, navodno, priznao da je podmetnuo najmanje 14 šumskih požara u severnom delu ostrva, i tri požara prošle godine, mada tvrdi da nije podmetnuo prvi i najveći šumski požar prošle nedelje.

On će biti izveden pred sudiju u ponedeljak, navodi ANA.

Ranije je uhapšen 61-godišnji stanovnik jonskog ostrva Zakintos zbog sumnje da je na tom ostrvu podmetnuo šumski požar 23. avgusta. On je izveden pred sud u petak pod optužbom za namerno paljenje šume.

Vlasti tvrde da su pripremljene optužnice protiv 250 ljudi zbog izazivanja požara u oblastima sa farmama i šumama, od kojih su 26 podmetnuta namerno, a 224 su izazvana nemarom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: