DS: Ispitati prodaju Politike

Demokratska stranka i njeni funkcioneri nemaju ništa sa prodajom "Politika novine i magazini" i traži da se ta prodaja ispita, saopštila je ta stranka.

Izvor: B92

Sreda, 18.07.2012.

20:25

Default images

Kako je navedeno, DS podržava sve zahteve da se u Srbiji utvrdi transparentno vlasništvo nad svim medijima.

"Zato tražimo da u skladu sa zakonom nadležne institucije ispitaju pomenutu promenu vlasništva i utvrde istinu što bi otvorilo put da svi koji su ovih dana neosnovano klevetali Demokratsku stranku snose odgovornost za sve izgovoreno", poručio je DS.

Ruska kompanija "Ist medija grup" kupila je 50 odsto udela u preduzeću "Politika novine i magazini" za ukupno 4,7 miliona evra.

Prema ugovoru, u koji je Beta imala uvid, od ukupne kupoprodajne cene prodavcu, austrijskoj kompaniji Ost Holding, već su isplaćena četiri miliona evra, a ostatak od 700.000 evra treba da bude isplaćen 1. decembra 2014. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

19 h

Podeli: