Bon:Desničari provocirali muslimane

Dva nemačka policajca su teže, a blizu tridesetak njih je lakše povređeno sinoć u Bonu na demonstracijama, kada su desničari počeli da provociraju muslimane.

Izvor: B92

Nedelja, 06.05.2012.

08:55

Default images

Među muslimanima je bilo i pripadnika radikalnih salafista.

Salafisti su, na kraju, kako prenose mediji, počeli na policiju da bacaju kamenje, flaše i druge predmete.

Nemačka policija najavila je da će danas izneti detalje, a mediji prenose da dvoje nemačkih policajaca imaju rane od uboda nožem i da su van životne opasnosti.

Policija je uhapsila više od 100 osoba i formirala komisiju za ubistva, navode mediji.

Pristalice ''Pro NRW'', njih manje od 30, pokazivali su antiislamske karikature, a na drugoj strani je bilo između 500 i 600 kontrademonstranata, prenose mediji, navodeći da je policija okončala demonstracije za oko 45 minuta i da su prilikom hapšenja zaplenjene palice, kamenje i drugi materijal.

Ministar unutrašnjih poslova pokrajine Severna Rajna Vestfalija (NRW) Ralf Jeger prebacio je desničarima iz ''Pro NRW'' ciljane provokacije protiv nasilnih salafista i pri tom naglasio da većina muslimani u NRW živi mirno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: