Teško povređen u eksploziji u Šapcu

Rade M. (33), koji je teško povređen u eksploziji automobila u centru Šapca, prevezen je u beogradski Urgentni centar. On se nalazi u kritičnom stanju.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 22.04.2012.

16:43

Default images

Oko 15h u centru Šapca eksplodirao je automobil Radeta M. "folksvagen turan" crne boje u kome se u tom trenutku nalazio još jedan mladić. Obojica su poznati policiji od ranije.

Prema rečima istražnog sudije Slobodana Velisavljevića, u trenutku eksplozije u vozilu marke "folksvagen turan" bila su dva lica, od kojih je jedno teško povređeno i prebačeno za Beograd.

Rade M. je najpre prevezen u šabačku bolnicu. Pošto je bio u kritičnom stanju, ubrzo je sa teškim povredama noge prebačen u Klinički centar u Beogradu. Muškarac koji je bio s njim u automobilu ostao je nepovređen.

Portparol Urgentnog centra Drago Jovanović rekao je da je mladić sa teškim telesnim povredama prebačen u tu ustanovu i da se trenutno nalazi na pregledima.

Policijska uprava u Šapcu saopštila je da se eksplozija dogodila u Ulici Vlade Jovanovića oko 15 časova kada je aktivirana naprava na automobilu "folksvagen tuaran" šabačkih registarskih tablica.

Kako saznajemo, reč je o vozilu koje je bilo u pokretu, a ispod kojeg je bila postavljena eksplozivna naprava koja je daljinski aktivirana.

Od siline detonacije popucala su stakla na obližnjim lokalima i kućama. Na svu sreću, u trenutku eksplozije u glavnoj šabačkoj ulici, gde se vikendom nalazi veliki broj šetača, nije bilo nikog.

Povređeni muškarac je od ranije poznat policiji i pre nekoliko meseci je odslužio zatvorsku kaznu zbog trgovine narkoticima.

Identična eksplozija u Šapcu desila se i pre dve godine u istoj Ulici Vlade Jovanovića, i tada je vozač poginuo, a suvozač je ostao nepovređen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: