Izvor iz EK: Mapa bez Kosova greška

Mapa na portalu EU na kojoj je Srbija prikazana bez Kosova je tehnička greška, poručuju iz Brisela i dodaju da se radi na njenom ispravljanju.

Izvor: B92

Utorak, 06.03.2012.

11:57

Default images

Funkcioner Evropske komisije koji je insistirao na anonimnosti rekao je Tanjugu da je mapa Srbije bez Kosova na portalu EU greška i odbacio optužbe koje su se mogle čuti iz Beograda da je u pitanju politička poruka da Srbija, nakon što je postala kandidat za pridruživanje, mora da se odrekne Kosova.

"Naš stav se nije promenio - i dalje smo statusno neutralni kad je reč o Kosovu", izjavio je on.

Tanjugov sagovornik je objasnio da je grešku napravila tehnička služba koja se bavi održavanjem stranice i da je pomenuta mapa mesecima stajala na sajtu pre nego što je greška uočena.

Na istoj internet stranici, Srbija je svrstana među "ostale zemlje" umesto među kandidate za članstvo u EU.

"Na sajtu Komisije smo već označili Srbiju kao zemlju kandidata, ali glavni portal EU je iz tehničkih razloga nešto teže osvežiti", objasnio je on i dodao da se radi na izmeni stranice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: