Jeremić: Glas svih treba da se čuje

Vuk Jeremić se nada da će se u dijalogu naći rešenje za predstavljanje Prištine, iako postoje ograničenja, koja treba uzeti u obzir.

Izvor: B92

Sreda, 22.02.2012.

16:37

Default images

„Pozicija Beograda po pitanju učešća Prištine na regionalnim skupovima je takva da ne želimo da bilo čiji glas ne bude saslušan kao deo regionalne debate. Naravno, postoje politička ograničenja, ustavna i međunarodno-pravna, od Rezolucije 1244 pa nadalje, koja predstavljaju element u svemu tome“, objasnio je on.

"Nikada nismo želeli da udaljimo bilo koga od prilike da učestvuje u regionalnoj saradnji. Na civilizovan i uređeni način se ovog trenutka diskutuje u Briselu u okviru dijaloga. Očekujem da će to biti slučaj i u budućnosti i da ćemo naći rešenja za tako nešto“, poručio je šef srpske diplomatije.

Upitan da prokomentariše kritike koje se često čuju na račun Srba koji učestvuju u kosovskoj vladi, Jeremić je kazao da, prema njegovom ličnom mišljenju, „Srbi koji učestvuju u vladi Hašima Tačija nemaju veći kredibilitet od Albanaca koji su učestvovali u vladi Slobodana Miloševića“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: