Led i dalje plovi Dunavom

U Zemunu i dalje niz Dunav led plovi nizvodno, a dva broda angažovana su na njegovom razbijanju, dok za jedan ledeni čep nije data naredba da se uništi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.02.2012.

23:29

Default images

Dva broda su na različitim lokacijama na reci a polovina rukavca u Zemunu je spremna da primi određenu količinu leda, izjavio je Tanjugu pomoćnik Javnog preduzeća "Beovode" Zoran Matić.

On je naveo da na delu Dunava između Lida i Zemuna postoji jedan ledeni čep za koji nije data naredba da se razbije kako sva količina leda ne bi ušla u rukavac.

Prema njegovim rečima, trenutna situacija sa ledom na Dunavu u Zemunu je povoljna čemu doprinosi i kiša koja je dovela do smanjivanja njegove površine.

Na beogradskim rekama sinoć je uspostavljen ledostaj - stanje u kome led miruje jer je takvo stanje bilo potrebno za nastavak akcije razbijanja leda.

Iz "Beogradvoda" su prethodno saopštili da je razbijanjem leda obezbeđeno stanje u kome nema rizika za beogradske mostove, kao i da su smanjene mnogo veće posledice od onih koje su se dogodile juče, u razarajućem naletu santi leda na Dunavu.

U tom naletu leda uništena je marina Nautičkog kluba Zemun, havarisano je preko 100 čamaca, a oštećeno je oko 80 odsto splavova na tom potezu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

6 h

Podeli: