Nemački ambasador nije optimista

Ambasador Nemačke Volfram Mas nada se da će Srbija ispuniti uslove kako bi do 1. marta dobila status kandidata za EU, ali da po tom pitanju nije optimista.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.02.2012.

12:55

Default images

"Nisam baš optimista, ali nisam ni pesimista. Uslovi za kandidaturu su jasni i jednostavno ih je ispuniti - primena dogovora sa Prištinom, obavljanje mandata Euleksa i Kfora na celoj teritoriji Kosova i dogovor o regionalnom predstavljanju Kosova", rekao je Mas.

Mas je na skupu studenata koji su učestvovali u programu "Dobro došli u Nemačku" istakao da je Srbiji mesto u Evropskoj uniji i oštro kritikovao stav predsednika Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice da Srbija gubi primenom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

"Ko to tvrdi ili ne zna o čemu se radi ili, jednostavno, laže. Za tri godine primene sporazuma izgubljeno je 500 miliona evra, ali je dobijeno milijardu i po evra", rekao je Mas.

Koštunica: Mas da se izvini građanima Srbije

Predsednik DSS Vojislav Koštunica ocenio je potom da je ambasador Nemačke "zloupotrebio poverenje" koje mu je Srbija ukazala i da zato treba da se izvini.

"Ambasador Nemačke u Srbiji Volfram Mas usudio se da u svom javnom obraćanju zloupotrebi poverenje koje mu je država Srbija kao strancu ukazala. Pitam se kako je moguće i odakle sloboda Masu kao Nemcu da se obrati meni kao predsedniku jedne srpske opozicione stranke rečima da 'ne znam o čemu se radi ili da jednostavnom lažem'", piše u izjavi Koštunice.

Prema njegovim rečima, način na koji se Mas obratio zahteva njegovo hitno i neodložno izvinjenje pre svega državi Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

18 h

Podeli: