Porodična tragedija u Beogradu

U porodičnoj tragediji u Batutovoj ulici nastradali muž i žena nakon što su sa detetom skočili sa 6. sprata vojnog samačkog hotela. Dete u veoma teškom stanju.

Izvor: B92, RTS

Utorak, 06.12.2011.

13:08

Default images

Palko Ponjiger (1960) i njegova supruga Ilanka (1964) su poginuli na mestu nesreće, a njihovo sin (2008) teško je povređen kada su skočili sa šestog sprata vojnog samačkog hotela u Batutovoj 21 na Zvezdari u Beogradu.

Povređeni dečak prebačen je na dalje lečenje u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj i njegovo zdravstveno stanje je za nijansu bolje, ali i dalje veoma teško, kazao je Tanjugu šef dežurne ekipe u toj zdravstvenoj ustanovi Dragan Zamaklar.

On je naveo da je zdravstveno stanje dečaka sada za nijansu bolje nego kada je tokom dana prebačen na dalje lečenje u tu ustanovu, ali da je i dalje životno ugrožen.

Dečak ima teške telesne povrede, tačnije povrede obe nadlaktice i butne kosti, karlične kosti, kao i kontuziju mozga i levog plućnog krila, kazao je Zamaklar.

"Potrebna je operacija ali se za sada ne može pristupiti intervenciji zbog njegovog teškog zdravstvenog stanja. Ako stanje bude dozvoljavalo, hiruška intervencija će biti obavljena što pre", kazao je dežurni hirurg.
Zgrada vojnog samaèkog hotela (Tanjug)
"Prema dijagnostici koja je do sada urađena, može se slobodno reći da je dete životno ugroženo. Radi se o teškim povredama, tačnije o povredama ekstremiteta, prelom obe butne kosti, i o povredama unutrašnjih organa. Čekaju se i snimak i kontrolni snimci skenera glave, tako da se najverovatnije radi i o povredama glave", kazao je Drago Jovanović, portparol Urgentnog centra.

Komšije, od kojih se mnogi ni ne poznaju, za tragediju su uglavnom saznali kada su izlazili iz zgrade.

"Možda sam ih i poznavao, ali sad su toliko izbobličeni da ih ne poznajem, gledao sam sa pola metra daljine, ali ne znam. Bio sam u zgradi i pokušao da izađem napolje i ulazi policija u lift i ja izlazim napolje i vidim ovu scenu ovu", kazao je jedan od komšija tragično nastradalog para.

On je rekao i da se u tom vojnom hotelu živi u sobama od devet do 15 kvadrata, ili od 18 kvadrata, kao i da su sobe uglavnom trokrevetne, dok su zajedničko kupatilo i WC.
Policija na uviðaju (Tanjug)
Na uviđaj su izašli pripadnici kriminalističke i vojne policije. Kako saznajemo, muškarac je bio vojni penzioner, a on i žena kasno su dobili dete.

Kako je i zbog čega došlo do stravične porodične tagedije u samačkom hotelu u Batutovoj ulici utvrdiće se nakon detaljne istrage. Ljudi koji su poznavali bračni par Ponjegar nisu želeli pred kamerama da pričaju o tragediji, kao ni o mogućim uzrocima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

295 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: