Crni dim iznad Pančeva

Rafinerija u Pančevu nije prouzrokovala crni dim koji se jutros mogao videti iznad južne industrijske zone u Pančevu, rečeno je u NIS-u.

Izvor: B92

Petak, 09.09.2011.

11:21

Default images

U rafineriji je zbog prestanka električne energije rad bio obustavljen pola sata, ali to nije izazvalo nikakve ekološke posledice.

Proizvodnja u pančevačkoj rafineriji je nastavljena i odvija se normalno, kažu u NIS-u.

Pančevački radio je jutros javio da je crni dim koji se mogao videti iznad Rafinerije i Petrohemije u Pančevu posledica nestanka struje u obe fabrike i da je vrednosti zagađujućih materija u granicama normale.

Milan Glumac iz Sekretarijata za ekologiju izjavio je da je, posle nestanka struje u fabrikama, poremećen proces proizvodnje.

Radio Pančevo je, pozivajući se na nezvanične informacije iz Petrohemije, javio da su, zbog nestanka struje, ispala dva pogona u toj fabrici.

"Čekamo zvanično saopštenje. Vrednosti zagađujućih materija za sada su u granicama normale, a tome doprinose i vremenski uslovi jer duva zapadni vetar. Dim ne ide prema gradu, već prema južnim selima", rekli su tom radiju u Sekretarijatu za ekologiju, ističući da monitoring ne pokazuje zagađenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: