Brejvik hteo arijevski izgled

Anders Brejvik, koji je u dva napada u Norveškoj ubio 76 ljudi, pre više od 10 godina podvrgao se plastičnoj hirurgiji kako bi više ličio na arijevca.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.08.2011.

12:03

Default images

Brejvik ima plavu kosu, plave oči i izražene arijevske crte lica.

Direktorka norveške obaveštajne službe PST Jan Kristijansen tvrdi da njegov izgled ni u kom slučaju nije prirodan.

"U Norveškoj takav arijevski izgled ne može biti prirodan. On bi se našao na Hitlerovim posterima zato što ima savršeno, klasično arijevsko lice. Sigurno je imao plastičnu operaciju", rekla je ona u intervjuu "Sandej tajmsu".

Ova izjava se podudara sa sećanjima Brejvikovog starog školskog druga, koji tvrdi da se on hvalio kako je imao plastičnu operaciju pre 10 godina kada se družio sa grupom ljudi opsednutih izgledom.

"Brejvik mi je ispričao da mu je jedan plastični hirurg u Americi operaisao nos i bradu", kazao je taj prijatelj "Sandej telegrafu".

Anders Brejvik je priznao da je izazvao eksploziju bombe u Oslu i masakr na ostrvu Utoja, ali je izjavio da se ne oseća krivim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: