Niš: Peticija za vraćanje vozova

Sindikat radnika Železničke infrastrukture organizovao je u centru Niša potpisivanje peticije protiv ukidanja železničkog putničkog saobraćaja.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.07.2011.

11:29

Default images

Putničkih vozova iz Niša ka Dimitrovgradu, Pirotu, Prokuplju, Kuršumliji, Merdaru i drugim opštinama odavno nema, a međunarodni voz koji staje samo u većim mestima čekaju samo najuporniji putnici.

Predsednik sindikata radnika Železničke infrastrukture Srbije Perica Đorđevic kaže da su dugogodišnje neulaganje u železnički saobraćaj i nedostatak voznih sredstava doveli do ukidanja vozova na jugu Srbije, koje sindikat želi da vrati prikupljanjem potpisa građana.

Do sada su peticiju potpisivali uglavnom stariji građani Niša koji se rado sećaju vremena kada se putovalo vozom, dok oni mlađi, koji su se samo jednom vozili vozom, kažu da bi to rado ponovili.

Osim vraćanja ukinutih linija, sindikat radnika Železničke infrastrukture zatražiće od rukovodstva železnice i nadležnog ministarstva da bar nekoliko vozova od 12, koji bi uskoro trebalo da stignu iz Rusije, saobraća u ovom delu Srbije kako bi i građani do Prokuplja, Dimitrovgrada ili Kuršumlije putovali savremenim vozovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

14 h

Podeli: