Policijska tortura na Jutjubu

Na Jutjubu postavljen je snimak gde se vidi kako muškarac u policijskoj uniformi nogama i glavom udara mladića u prostoriji koja izgleda kao policijska stanica.

Izvor: FoNet, Beta

Subota, 25.06.2011.

21:48

Default images

Ministar policije Ivica Dačić kratko je za B92 rekaoda je on već dao nalog da se svi koji su u njemu učestvovali suspenduje.

On je dodada da je snimak star godinu dana i da se radi na utvrđivanju svih okolnosti ovog incidenta.

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji zatražio je da Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovede istragu kako bi se utvrdila autentičnost snimka.

Ukoliko je snimak autentičan, reč je o klasičnom primeru torture, pa Helsinški odbor poziva MUP da se preduzmu sve zakonom predviđene mere, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će Helsinški odbor sa pažnjom pratiti razvoj događaja vezanih za taj slučaj, pošto je "pitanje policijskog postupanja tokom pritvora u policijskim stanicama u Srbiji i dalje jedna od najspornijih tačaka u procesu suzbijanja torture".

Na snimku načinjenom u prostoriji koja podseća na policijsku stanicu, navodni policajac najpre udara glavom mladića u civilu, a potom ga još nekoliko puta udara u noge i više puta mu govori "zatvori oči", "nemoj da me gledaš, treba da me prijaviš posle".

Na snimku se vidi još jedan muškarac, takođe u policijskoj uniformi, a čuje se još jedan glas osobe koja snima celu scenu.

Video-klip postavljen je 24. juna pod naslovom "Srpska policija? Iživljavanje nad romskim mladićem".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: