Libijski pobunjenici optužuju Zapad

Ministar za naftu u pobunjeničkom Nacionalnom prelaznom savetu u Libiji, Ali Tarhuni, optužio je Zapad da nije ispunio obećanja o finansijskoj pomoći.

Izvor: B92

Subota, 18.06.2011.

21:16

Default images

Tarhuni je rekao da su meseci borbe ispraznili kasu vlade u Bengaziju, koju su formirali pobunjenici i da novca više nema.

Proizvodnja nafte je potpuno stala zbog oštećenja koja su u sukobima pretrpeli rafinerije i naftovodi, naveo je Tarhuni.

"Nemamo više novca. Ponestaje nam svega", rekao je Tarhuni, dodavši da ne očekuje da će proizvodnja nafte započeti uskoro.

Na pitanje kako će pobunjenički režim preživeti, Tarhuni je kazao da su ljudi ginuli za ovu revoluciju i još uvek ginu, i da će opozicija već naći neki način i nikada neće odustati.

On je naveo takođe da Bengazi pregovara sa stranim kompanijama među kojima su nemački "Vinteršal" i francuski "Total" o budućoj saradnji.

On je dodao da nema nikakvih problema da sarađuje sa kompanijama koje su nekada poslovale sa libijskim vođom Moamerom Gadafijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: