Uhapšeni levičari kod Sava centra

Uhapšeno osam levičarskih aktivista okupljenih u Anti-NATO kampanji, koji su protestovali ispred Sava centra zbog predstojeće vojne konferencije.

Izvor: B92

Nedelja, 12.06.2011.

21:55

Default images

Kako je saopštila ta kampanja, oni su prebačeni u policijsku stanicu u Ulici despota Stefana.

Pomoćnik načelnika Policijske uprave za Grad Beograd Nikola Popovac kaže za B92 da je policija više puta upozorila građane da skup nije prijavljen. "Sa obzirom da nije došlo do udaljavanja, osam lica je privedeno", rekao je on.

"Pet osoba će biti zadržano po krivičnoj prijavi, a troje kod sudije za prekršaje po skraćenom postupku gde će biti izrečene adekvatne kazne. Petoro se sumnjiči za krivično delo ometanje službenog lica u vršenju poslova bezbednosti, a preostali na osnovu kršenja zakona o okupljanju građana", kaže Popovac.
(Anti-NATO kampanja)
Kako navodi Anti-NATO kampanja, policija odbija da pruži bilo kakve informacije o uhapšenima, ali kako saznaju od advokata - sudiće im se po ubrzanom postupku.

"To bi značilo da će uhapšenima biti uskraćeno pravo na pravedno suđenje, jer neće moći da iznesu svoju odbranu na adekvatan način, niti će moći da prilože video snimke i fotografije hapšenja na kojima se jasno vidi da nikoga nisu ometali i da nisu narušavali javni red i mir, niti će moći da pred sud pozovu svedoke odbrane koji bi takođe mogli da potvrde ovo", navodi Anti-NATO kampanja.

Podsetimo, Strategijska vojna konferencija za NATO i partnerske zemlje počinje sutra u Beogradu, a protestni miting, u centru Beograda, danas su organizovali i Demokratska stranka Srbije uz podršku pojedinih nevladinih organizacija, a prisutni su bili i brojni pripadnici ultradesničarskih organizacija Obraz i 1389.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: