Nedelja, 12.06.2011.

21:55

Uhapšeni levičari kod Sava centra

Uhapšeno osam levičarskih aktivista okupljenih u Anti-NATO kampanji, koji su protestovali ispred Sava centra zbog predstojeće vojne konferencije.

Izvor: B92

Uhapšeni levièari kod Sava centra IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

ivkovic bozo

pre 12 godina

Zasto policija brani protivnicima nato alijanse da iskazu svoj stav ,Oni ne razbijaju izloge ne kradu patike ne pale skupstinu . Oni znaju ko je ubijao nase sugradjane rusio mostove bacao kasetne zabranjene bombe,uranijumske i jos drugih zla pocinjenih. Zar je sramota voleti svoj narod i boriti se za njihovo dobro zar je Srbija zaboravila za lepe obicaje dobrocinstva i ljubavi ?.

Velibor, USA

pre 12 godina

Ja sam pro-evroatlantsko orijentisan, (umereni) levichar sam i nisam odushevljen NATO-om. Medjutim, u realnosti stanja sveta ovakvog kakav je, savremeni NATO je ipak bolja varijanta od ostalih opcija. Da postoji kakav vojni odbranbeni savez npr. u duhu iskreno miroljubivih drzava (poput skandinavskih), bio bih za to. Ali, izgleda da ne postoji. Stoga, sledeca druga dobra opcija ipak jeste NATO.
Svakako da Srbiju niko ne primorava da se prikljuchi NATO-u niti se to od nje trazi kao uslov za EU.

Medutim, moram reci da ultrakonzervativni desnichari d(ss)radikali i sl. samo nastavljaju da bez smisla i bez chinjenichnih argumenata manipulishu masama.
Ovi "levichari" shto krshe Zakon odrzavajuci skup bez da je prijavljen i odbijajuci da se pomere, su vishe anarhisti medju kojima ima i razumnih i nerazumnih tipova. Sve zavisi. No, svakako da je jako licemrno shto policija hapsi njih dok (bez)obraz, 1389-ovci i sl. desnicharska rulja ostaje netaknuta.

Konachno, pobogu i zaboga, pa ovaj samit shto se odrzava u Beogradu je samo- Partnerstvo za mir. Za to apslutno treba biti, pa i Rusija je ravnopravan chlan u tom i za to je.

Vladimir Djurdjevic

pre 12 godina

Ima nesto dobro u svemu ovome. Izgleda da su levicu poceli da shvataju ozbiljno. A to daje izvesnu nadu. Drugovi, izdrzite!

kon

pre 12 godina

Strasno, to sto skup nije masovan kao neki nimalo ne umanjuje znachaj zabrane odrzavanja. Igrarija, ovakve stvari su primer da NE postoji zakon jer isti postoji samo ako se primenjuje na sve.

Mila Nenadovic

pre 12 godina

ALO! Ko je ovde levičar? Na Njuz netu bio je sladak tekstić o studentu koji je pročitao članak pre nego što je počeo da ga komentariše. Valja za nauk. Ako sam ja dobro shvatila, skup je strateški i logistički organizovala DSS, uz aktivno učešće svoje vojske, "Obraza" i "Dveri". To je danas u Srbiji levica? Ama nije, čak ni u ovoj zemlji radnika, seljaka i poštene inteligencije, na brdovitom Balkanu.

Potcinjeni

pre 12 godina

Lepo je rekao nas ministar unutrasnjih poslova na proslavi policije pre neki dan: "policija treba da bude nosioc drustvenog poretka u ovoj zemlji..." i da se svi ugledamo na njih jer oni nam donose prosperitet i napredak a ne neki tamo obrazovni sistemi i ekonomska politika... Zivela narodna milicija!!

hapsenje

pre 12 godina

Vidite kako hapse nenasilne demontrante na Anti-NATO protestu, guraju ih i tuku.

Ovim momcima hoće da sude za krivično delo "Ometanje službenog lica u vršenju dužnosti": http://www.youtube.com/watch?v=RpN_AV31Oso

Logic

pre 12 godina

Jao što je ovo naslici jako neko momče, trojica smogla da mu uvrne JEDNU ruku! A možda imaju instrukcije da levičarima uvrću samo levu ruku, a možda samo jednu zato što policija štrajkuje, pa se to po nekim pravilima štrajka ne obavljaju radne obaveze u potpunosti. To bi im stavilo nalepnicu "štrajkbrehera" pa bi im onda pravi štrajkači vikali UA! i onda bi svoj svoga morao da hapsi zbog nepoštovanja policije i pružanja otpora, pa bi i policajce po skraćenom postupku... E što se iskomplikovao ovaj moderni zakonski život! Lepo reče neko: mora tu da dođe NATO da zavede red i sruši korupciju.

Vasa

pre 12 godina

Najbitnije u ovom slučaju je da levičarima NIJE dozvoljeno da prijave i održe skup. Zašto? U svim zemljama EU postoji prava levica, održava skupove i protestuje. Zašto ne i u Srbiji? Rep, rep, ura!

Alex

pre 12 godina

Ovakvih protesta ima svuda u Evropi ali (ni tamo) nema demokratije.

Ma kakva EU i NATO, kad bi ta pitanja stavili na probu neposredne demokratije tj. referendum pukli bi "kao zvečka" što se i desilo sa tzv. Evropskim ustavom.

Vasa

pre 12 godina

Pohvale TV B92 za objavljenu vest, najbolji ste. Bilo bi dobro da istražite i objavite zainteresovanima, kao što sam ja, zašto nadležni nisu dozvolili da se prijavi skup i nakon toga održi legalno... svako bi morao da ima pravo da se okupi u skladu sa zakonom i izrazi svoj protest a ne samo oni koji su po volji vladajućoj većini. Ovi levičari nisu ništa krivi

gradjanin Osetije i Abhazije

pre 12 godina

Ove Levičare logistički obučava i snabdeva Ruska služba.vRasturiče vam Srbiju(već skoro jesu) zbog Ruskih nakaradnih interesa.

Zoran

pre 12 godina

Pitam se da li je neko ovim nesretnicima iz DSS-a pojasnio da su na seminaru i ruski generali, da li je neko ovim anarho nesretnicima objasnio da je pola latinske amerike na skupu. Ovde vise nista nema smisla, skupi se ko kako stigne i protestuje protiv necega gde ce nastupati oni koje inace kao gotive! ????

knez

pre 12 godina

Jos jedan auto-gol nase politike. Kazite mi jednu zemlju u Evropi gde ne postoje anti NATO protesti? Takva ne postoji. Dakle, protesta ima svuda i bilo bi suludo ne pomisliti da ih nema i kod nas.
Puna podrska demonstrantima narocito kad se uzme u obzir sta nam je taj isti NATO uradio u poslednje vreme.

Mika

pre 12 godina

Ne brinem se puno, već će da reaguje milion raznih organizacija da se oslobode uhapšeni. A ostali gradjani koji ne prijavljuju skupove ili se obračunavaju sa policijom biće kažnjeni svakako jer nemaju ničiju podršku.

imeni

pre 12 godina

neki baš sagledavaju stvari iz zabrinjavajućih prizmi.
a nikome nije palo na pamet da su "levi demoni" pokušali prijaviti protest, ali im NEKI nisu dozvolili, a možda su bili i IZLEMANI zbog pokušaja prijavljivanja, jer na taj način prkose državi svojom buntom usled ne-neoliberalnog, nepoltronskog ili levičarskog identiteta... hm??
nikome nije palo na pamet da nije teško prijaviti protest i da je to najmanji problem bio, i da bi to sigurno uradili i da su možda i pokušali... ali da su postojali drugi faktori koji su onemogućili održavanje protesta i omogućili protest "DSS-OBRAZ koalicije"?
a o pendrecima koji su ispoljeni na mirnim učesnicima dok su sedeli na zemlji... tek je druga priča.

stop pseudo-demokratiji i diktaturi u zemlji.

janko

pre 12 godina

Svako ko je uzivao 99 kada su bombe padale na ovaj jadan narod treba da ide u eu i nato, a ne nato da dodje ovde. Ne moze 5% nato orjentisanih da tera 95% u rusiju, rusija treba ovde da dodje jer za razliku od nato rusija nas nikada nije napala,a i danas nam pomaze time sto izvozimo u rusiju bez carine i poreza a u nato zemlje? NATO NE, RUSIJA DA!

KAD SE OSVESTITE BIĆE KASNO,PRODJOSE GODINE OPET

pre 12 godina

srpska posla. svako vuče na svoju stranu,samo da istera svoje i inati se.neki to rade i iz interesa(ruski lobi) a vecina iz gluposti i neznanja(razni levicari,desnicari,centristi,isti...cinjenica je da je nato spas za Srbiju, i da ce progurati reforme i vladavinu zakona nad korupcijom i haosom koje imamo sad.

ni ja ne volim sto su nas bombardovali, ali meni nije stao mozak kao vecini.

ono sto je korisno za drzavu i naciju treba da je vaznije od ideologije i strasti. da ne pominjem da svi bastinite ideologiju zapada (materijalizam i brzi internet zar ne?)

Milan

pre 12 godina

Zašto bi levičari demonstrirali protiv NATO-a? Znači li to da u evropskim zemljama kada na vlast dođe partija levice ta zemlja istupa iz tog saveza? Čak i ako je reč o ekstremnijim levičarima mislim da u našoj zemlji trenutno ima mnogo krupnijih problema kojima bi levičari trebalo da se pozabave od pitanja ulaska zemlje u NATO!

Velizar

pre 12 godina

Policija i drzava su pokazali da imaju mnogo vise tolerancije za fasiste i nacionaliste nego za levicare koji samo zele pravednije i slobodnije drustvo. Iako smatram da su MMF, Svetska banka i STO organizacije koje stvaraju mnogo vise nepravde nego NATO, svako ima pravo da protestvuje protiv rasta militarizma u svetu.

Opismenimo Srbiju

pre 12 godina

Ma jel?
A sto ne protestuju kad dodje recimo neki Nemacki zvanicnik, pa i onu su pravili logore u Srbiji i ubijali narod. Takodje Italijan ili Japanac, oni su takodje bili tada sa Hitlerom.
Pa recimo dolazio je i onaj Turski predsednik ili sta li je vec, pa sa njima smo se tukli 500 godina.
Gluposti naroda, nikada kraja...

Глас разума

pre 12 godina

Јел су то исти они ликови који су се у октобру подржавали неку паролиу и крили се иза 5 000 полицајаца са паролом "смрт држави"? Хапси милицијо!

Aj' ucite nesto

pre 12 godina

Ovako to radi levica u evropskim zemljama u kojima postoji:
http://www.youtube.com/watch?v=ajavQVRWuYM
Ovasnja levica je sve naucila o "Evropi", sem slobode. Tuzno.
Za ovdasnju levicu, desnica je hiperogranizovana i slobodna.

Nenad

pre 12 godina

Dss i desnicari i nisu protiv NATO, samo su zeleli da odvuku sto vise ljudi od levicara. Inace cuo sam da je NATO obecao kako ce nas sledeci put bombardovati neznije. Sad smo kazu braca.

matori

pre 12 godina

"...Uhapšeni levičari..."

Kakvi levičari??? O čemu vi to...
Pa nemaju ovi nikakve veze sa levicom!
To je samo jedno izdvojeno krilo istih onih (fašistički obojenih) koji su protestvovali sa platoa ispred Filozofskog.
Zar vam nije upadljiva sličnost (identičnost!) njihovih poruka?

LUKA

pre 12 godina

Ovo je sramota, kad se ni u svojoj drzavi ne osecas bezbedno, zato drzite svoje prijatelje blizu, a neprijatelje jos blize, Verujte samo najblizima i budite oprezni jer ce malo ko u vasu odbranu da stane.

///||||\\\|||

pre 12 godina

Levi na protest, a njihova desna ruka ovde udara recke sa istom porukom. Lepa bratija, kamuflirali se u drugacije ratne boje i to sve za majcicu Rusiju i njihovog Kostunicu.

Зоран

pre 12 godina

Живела демократија...Укидају и гласање због уштеде. Кад се унапред зна, они побеђују.

ROMAN

pre 12 godina

I moja puna podrska ulasku u sve evroatlanske integracije, jer nam je tamo i mesto. A protivnici? Protivnici mogu stvarno u Rusiju ili neku drugu kolhoz drzavu. To nece biti problem jer verovatno za te zemlje ne treba viza!

Evgeniy Malkin

pre 12 godina

Sve po starom u Srbiji... Uhapseno više klinaca koji su mirno protestvovali protiv konferencije svetskih gospodara rata, nego na rušilačkim demonstracijama raznih klerofašističkih hordi. Opasni su ti levičari, možda su u rancima imali čak i flaše negazirane vode. E to u Srbiji neće nikada proći! Naravno!

BGD

pre 12 godina

Ovo su samo naivni klinci , kojima vrlo uspesno koordinise jedna sluzba iz jedne drzave sa Istoka , poznata po kozacima,koja uz uz pomoc Udbe, rovari, sa jednim jedinim ciljem da se zaustavi Srbija na putu ka EU i NATO.
Policija treba da uhapsi organizatore svega, i pogotovo one koji su osmislili za danasnji skup onaj plakat sa Srpskom majkom i detetom u narucju, koji su dali balavurdiji da nosi , jer naravno balavurdija ne zna simboliku tog plakata, a taj plakat je nastao 1944-e godine na secanje na bombardovanje Beograda i nakon toga pocetak upada Komunista u Srbiju , i otimanja nase imovine, proterivanja gradjana Srbije i svih ostalih zlocina koje su komunisti radili.
Ovo je sramota da se ovaj plakat koristi za proteste , i samo jos jedan dokaz na sta su sve spremni Udbasi samo da bi zaustavili Srbiju ka EU I NATO, jer se iskonski boje moderne Srbije i novog modernog specijalnog Srpskog pravosudja koje ce se baviti svime sto su radili po Srbiji od 45-e godine preko rata 90-ih i njihove Rusofiske politike, kojima je nasa Srbija unistena.
Ovo je inace originalna slika cisto da gradjani Srbije znaju s akime imaju posla.
http://i36.tinypic.com/8z446v.jpg

Slobodan

pre 12 godina

Šta je bre ovo?! Kakav ubrzani postupak?! Od tog njihovog prekog suda koji nazivaju "ubrzani postupak" se povraća svakom pravniku... Sramota!

desnicari zasticeni ko beli medvedi

pre 12 godina

Kad se samo setim one atmosfere pred Paradu ponosa, najavljivali ljudi krv do kolena, ubili navijaca, kamenovanje, izlupali pola BG-a, steta milion evra...i policija se jedva osmelila da hapsi...nakon hapsenja, sto se tice krivicnih prijava nikom nista. To naravno kad desnica protestvuje.
Kad se setim onog anarhistickog pokreta, bacen molotovljev koktel na trotoar ispred Grcke ambasade, napravljena steta od "citavih" 18 evra. Uhapsise ljude i u pritvor na 5 meseci.
Mogu se opkladim, da kad bude ovaj NATO samit u BG-u, i kad izadju desnicari da protestvuju, verovatno niko nece biti uhapsen ni procesuiran.

краљев десничар

pre 12 godina

Скупили се екстремни левичари и екстремни десничари, воде их екстремни центраши, а они који у Србији ваљају су свугде осим на њиховој страни! Све су то репови старих комунистичких система.

Prazna, iskidana i zgazena drzava...

pre 12 godina

Kakva bre levica...ja sam dosao sa roditeljima, tetkom, sestrom...nemamo veze sa levicom, desnicom, partijama...danas smo bili tamo jer je OVAJ protest ispred SC-a bio organizovan od strane NARODA, a ne partija...jer smo zeleli da iskazemo SVOJE LICNO ne slaganje i taj nemir u grudima kada cujemo NATO u BEOGRADU...U SRBIJI!!! Nema veze sa ideologijom...ima veze sa OSECANJIMA I OZILJCIMA koje nosimo...

student_bg

pre 12 godina

Demokratija u Srba na delu. Koliko ljudi protestvuje protiv NATO po evropskim drzavama i gradovima kad se odrzava neki veliki skup? Koliko ljudi je protestvovalo u Italiji protiv americkih vojnih baza? A po nasim evropejcima i demokratama (mislim pre svega na komentatore ovde) oni koji imaju drugaciji stav od njih, tj koji su protiv NATO-a, zato trebaju biti uhapseni. Demokratija i evropske vrednosti podrazuvemaju da ljudi mogu na miran nacin da izraze svoje misljenje. Ovde se levicarima zamera sto nisu prijavili skup, inace nikakvih incidenata nije ni bilo. Zato ne razumem cemu navijanje da trebaju da budu uhapseni? Jel da ih hapse samo zato sto su protiv NATO?

Mi Srbi smo za diktaturu i tiraniju, i to se najbolje vidi, ne po nasih desnicarima i huliganima, vec po nasim "evropski orijentisanim" gradjanima.

Duško

pre 12 godina

Ovo je odlično jer se vlast razotkriva i poprima sve osobine diktature. Hapšenje je moguće svuda u svetu, ali skraćeni sudski postupak... Kao nekada. Bruka za vlast, ali neka, idu izbori sledeće godine, nakupiće vlast još "minusa"

Simon

pre 12 godina

Када се и левица и ултра десница удруже против нечега, то би можда могло да се назове и патриотизмом...

Marko

pre 12 godina

Jel receno da skup nije dozvoljen? Jeste. Sta nije jasno? Zdravo dovidjenja, svi su trebali da budu pohapseni, pogotovu posle ove slike uhapsenog celavog lika.

Muka mi je

pre 12 godina

U nasoj nadrealnosti NATO ce pruziti vazdusnu podrsku beogradskoj policiji u obezbedjivanju sledece gay-parade, to moze i u skladu je sa evropskim vrednostima i sa zutom srpskom partokratijom. A Raznatovicevka, osudjena po usporenom postupku i dogovoru da nosi kod kuce nanognicu (kada ne ide po prijemima u drustvu drzavnog vrha) posvetice svima pesmu.

pobrkani loncici

pre 12 godina

Levicari pisu cirilicom? Neka nova vrsta. Ja sam uvek bio od uverenja da su levicari progresivci i fleksibilni ljudi. Ovi mi vise lice na desnicare. Ali ako sebe zaista smatraju levicarima, ja vise nikada necu imati simpatije prema takvima. Sta bi oni, da zrtvuju naciju radi ideologije? Ajde tamo u Rusiju medju one Staljinove.

Bgd

pre 12 godina

Prikrivena diktatura više nije prikrivena. Počelo je sa zakonom o informisanju, preko sinhronizavanog napada na sve ono što može biti artikulacija narodne volje (npr. navijači-šačica polupismenih predstavljana kao najveće zlo Srbije, pojedine stranke...), do uništavanja ekonomije -jer je gladnom narodu bitniji hleb od slobode.Samo nisam siguran da li su ovi na vlasti svesni toga ili sprovode nečiju politiku uvereni u ispravnost onoga što rade- bliži sam drugom mišljenju. Nebitni su ovi levičari, ali odnos prema njima mnogo govori- setite se Slobe, on bi ih pustio i njegovi policajci bi pored ovakvih dežurali i po deset dana dok sami ne bi otišli. Devedesete godine sam proveo na ulici i nikad me nije bilo strah- ni u skupštinu da ulazim, sada priznajem da me je strah od ovih... Po svom subjektivnom osećaju, mislim da je diktatura stvarno počela, nadam se da grešim, ali plače mi se što nismo normalan svet, ne zbog mene jer nemam više iluzija i naučio sam da plivam u ovoj zemlji, nego zbog svoje dece, koja će morati da uče to isto .

Tabanero

pre 12 godina

Da su ovako mirno protestvovali u Vašingtonu ili Briselu ne bi ih niko dirao.Ali šta da se radi,tako Bokica T. i Ivica D. zamišljaju demokratiju. Nadam se samo da nije ovo nije poruka vlasti građanima u stilu:,,More ima da vas uteramo u NATO milom ili silom, nemo neko da se bunio,,.
U svakom slučaju mislim da se velika većina njihovih prijatelja iz NATO i Eu ne bi složila sa ovom nepotrebnom represijom nad ljudima koji nikoga ne urožavaju već mirno pokušavaju da izraze svoj stav.

Crveni Kmer

pre 12 godina

''Levicari pisu cirilicom?''

Pisemo rukom i to uglavnom levom, zato su nas i prozvali levicari. Desnom smo poceli da pisemo tek dekretom Kominterne iz cetres' pete.

EU Citizen

pre 12 godina

Stvarno je smešno kad ovakvi likovi čiji se politički program zasniva na uskraćivanju nekih od osnovnih ličnih i imovinskih sloboda građanima počnu da se žale na nepravdu i uskraćivanje sloboda ili prava. U odnosu na ono što ste ljudima vi uskraćivali kada ste bili u stanju i što biste, da se nekim suludim i tragičnim sticajem okolnosti ponovo dočepate vlasti, ponovo uskraćivali, s vama i s vašom ćelavom nacističkom braćom se u sentimentalnoj, pseudohumanističkoj Evropi, uključujući i Srbiju, postupa predobro i preblago. Nema slobode za neprijatelje slobode, a poslednje stoleće nas je naučilo da su najveći neprijatelji slobode i zločinci baš neprijatelji slobodnog tržišta i slobodnog preduzetništva, na čelu sa komunistima, fašistima i anarhistima. Najveća prepreka za takve su baš NATO i vojna sila civilizovanih, demokratskih i kapitalističkih zemalja okupljena oko zajedničkih vrednosti, pa je svakom iole pronicljivom i slobodoljubivom čoveku odmah jasno kakve su prave namere iza perfidnih pacifističkih parola...

mirko

pre 12 godina

Protiv održavanja samita u Beogradu demonstrira ekstremna levica i ekstremna desnica.
Pošto sam daleko od obojih , ostaje mi da podržavam taj samit.

Loodilo

pre 12 godina

Kako ih nije sramota? Koštuničine folirante niko ne sme da dira, a ove ljude, koji su izašli da izraze iskreno neslaganje, hapse.
Svaka ,,čast'' policiji (zar oni nisu u štrajku?!) za ovako dobru saradnju sa NATO-om.

Srba

pre 12 godina

To su pravi protestanti, a ne ove nacionalističke kukavice DSS, Obraz, SNP Naši 1389 koji su se šmekerisali u centru grada i pozirali sa koštunjavom ekipom. Uostalom, ti šovinisti su nam i doveli NATO na Balkan, nerealno je da će oni i pružiti smislen, makar simboličan, otpor NATO teroristima. Srbski, albanski, hrvatski itd. desničari su samo drugo lice briselskih žutih kvislinških režima u našim kvazi državicama. Puna podrška uhapšenicima! Vreme je da shvatimo da postoji i "treća Srbija", dosta je sa lažnim izborom između NATO i Miloševića, Haga i Mladića, Čede i Šešelja...

Nesrecni srpski levicar

pre 12 godina

Levica i liberali uvek demonstriraju protiv NATO u Evropi. AL' ovde su levica i liberalni malo cudni - ili CUTE ili su glasno ZA NATO.

Slobodan

pre 12 godina

Šta je bre ovo?! Kakav ubrzani postupak?! Od tog njihovog prekog suda koji nazivaju "ubrzani postupak" se povraća svakom pravniku... Sramota!

Prazna, iskidana i zgazena drzava...

pre 12 godina

Kakva bre levica...ja sam dosao sa roditeljima, tetkom, sestrom...nemamo veze sa levicom, desnicom, partijama...danas smo bili tamo jer je OVAJ protest ispred SC-a bio organizovan od strane NARODA, a ne partija...jer smo zeleli da iskazemo SVOJE LICNO ne slaganje i taj nemir u grudima kada cujemo NATO u BEOGRADU...U SRBIJI!!! Nema veze sa ideologijom...ima veze sa OSECANJIMA I OZILJCIMA koje nosimo...

Loodilo

pre 12 godina

Kako ih nije sramota? Koštuničine folirante niko ne sme da dira, a ove ljude, koji su izašli da izraze iskreno neslaganje, hapse.
Svaka ,,čast'' policiji (zar oni nisu u štrajku?!) za ovako dobru saradnju sa NATO-om.

Nesrecni srpski levicar

pre 12 godina

Levica i liberali uvek demonstriraju protiv NATO u Evropi. AL' ovde su levica i liberalni malo cudni - ili CUTE ili su glasno ZA NATO.

Evgeniy Malkin

pre 12 godina

Sve po starom u Srbiji... Uhapseno više klinaca koji su mirno protestvovali protiv konferencije svetskih gospodara rata, nego na rušilačkim demonstracijama raznih klerofašističkih hordi. Opasni su ti levičari, možda su u rancima imali čak i flaše negazirane vode. E to u Srbiji neće nikada proći! Naravno!

Simon

pre 12 godina

Када се и левица и ултра десница удруже против нечега, то би можда могло да се назове и патриотизмом...

student_bg

pre 12 godina

Demokratija u Srba na delu. Koliko ljudi protestvuje protiv NATO po evropskim drzavama i gradovima kad se odrzava neki veliki skup? Koliko ljudi je protestvovalo u Italiji protiv americkih vojnih baza? A po nasim evropejcima i demokratama (mislim pre svega na komentatore ovde) oni koji imaju drugaciji stav od njih, tj koji su protiv NATO-a, zato trebaju biti uhapseni. Demokratija i evropske vrednosti podrazuvemaju da ljudi mogu na miran nacin da izraze svoje misljenje. Ovde se levicarima zamera sto nisu prijavili skup, inace nikakvih incidenata nije ni bilo. Zato ne razumem cemu navijanje da trebaju da budu uhapseni? Jel da ih hapse samo zato sto su protiv NATO?

Mi Srbi smo za diktaturu i tiraniju, i to se najbolje vidi, ne po nasih desnicarima i huliganima, vec po nasim "evropski orijentisanim" gradjanima.

desnicari zasticeni ko beli medvedi

pre 12 godina

Kad se samo setim one atmosfere pred Paradu ponosa, najavljivali ljudi krv do kolena, ubili navijaca, kamenovanje, izlupali pola BG-a, steta milion evra...i policija se jedva osmelila da hapsi...nakon hapsenja, sto se tice krivicnih prijava nikom nista. To naravno kad desnica protestvuje.
Kad se setim onog anarhistickog pokreta, bacen molotovljev koktel na trotoar ispred Grcke ambasade, napravljena steta od "citavih" 18 evra. Uhapsise ljude i u pritvor na 5 meseci.
Mogu se opkladim, da kad bude ovaj NATO samit u BG-u, i kad izadju desnicari da protestvuju, verovatno niko nece biti uhapsen ni procesuiran.

pobrkani loncici

pre 12 godina

Levicari pisu cirilicom? Neka nova vrsta. Ja sam uvek bio od uverenja da su levicari progresivci i fleksibilni ljudi. Ovi mi vise lice na desnicare. Ali ako sebe zaista smatraju levicarima, ja vise nikada necu imati simpatije prema takvima. Sta bi oni, da zrtvuju naciju radi ideologije? Ajde tamo u Rusiju medju one Staljinove.

Muka mi je

pre 12 godina

U nasoj nadrealnosti NATO ce pruziti vazdusnu podrsku beogradskoj policiji u obezbedjivanju sledece gay-parade, to moze i u skladu je sa evropskim vrednostima i sa zutom srpskom partokratijom. A Raznatovicevka, osudjena po usporenom postupku i dogovoru da nosi kod kuce nanognicu (kada ne ide po prijemima u drustvu drzavnog vrha) posvetice svima pesmu.

knez

pre 12 godina

Jos jedan auto-gol nase politike. Kazite mi jednu zemlju u Evropi gde ne postoje anti NATO protesti? Takva ne postoji. Dakle, protesta ima svuda i bilo bi suludo ne pomisliti da ih nema i kod nas.
Puna podrska demonstrantima narocito kad se uzme u obzir sta nam je taj isti NATO uradio u poslednje vreme.

Crveni Kmer

pre 12 godina

''Levicari pisu cirilicom?''

Pisemo rukom i to uglavnom levom, zato su nas i prozvali levicari. Desnom smo poceli da pisemo tek dekretom Kominterne iz cetres' pete.

imeni

pre 12 godina

neki baš sagledavaju stvari iz zabrinjavajućih prizmi.
a nikome nije palo na pamet da su "levi demoni" pokušali prijaviti protest, ali im NEKI nisu dozvolili, a možda su bili i IZLEMANI zbog pokušaja prijavljivanja, jer na taj način prkose državi svojom buntom usled ne-neoliberalnog, nepoltronskog ili levičarskog identiteta... hm??
nikome nije palo na pamet da nije teško prijaviti protest i da je to najmanji problem bio, i da bi to sigurno uradili i da su možda i pokušali... ali da su postojali drugi faktori koji su onemogućili održavanje protesta i omogućili protest "DSS-OBRAZ koalicije"?
a o pendrecima koji su ispoljeni na mirnim učesnicima dok su sedeli na zemlji... tek je druga priča.

stop pseudo-demokratiji i diktaturi u zemlji.

ROMAN

pre 12 godina

I moja puna podrska ulasku u sve evroatlanske integracije, jer nam je tamo i mesto. A protivnici? Protivnici mogu stvarno u Rusiju ili neku drugu kolhoz drzavu. To nece biti problem jer verovatno za te zemlje ne treba viza!

Vasa

pre 12 godina

Najbitnije u ovom slučaju je da levičarima NIJE dozvoljeno da prijave i održe skup. Zašto? U svim zemljama EU postoji prava levica, održava skupove i protestuje. Zašto ne i u Srbiji? Rep, rep, ura!

hapsenje

pre 12 godina

Vidite kako hapse nenasilne demontrante na Anti-NATO protestu, guraju ih i tuku.

Ovim momcima hoće da sude za krivično delo "Ometanje službenog lica u vršenju dužnosti": http://www.youtube.com/watch?v=RpN_AV31Oso

краљев десничар

pre 12 godina

Скупили се екстремни левичари и екстремни десничари, воде их екстремни центраши, а они који у Србији ваљају су свугде осим на њиховој страни! Све су то репови старих комунистичких система.

janko

pre 12 godina

Svako ko je uzivao 99 kada su bombe padale na ovaj jadan narod treba da ide u eu i nato, a ne nato da dodje ovde. Ne moze 5% nato orjentisanih da tera 95% u rusiju, rusija treba ovde da dodje jer za razliku od nato rusija nas nikada nije napala,a i danas nam pomaze time sto izvozimo u rusiju bez carine i poreza a u nato zemlje? NATO NE, RUSIJA DA!

Duško

pre 12 godina

Ovo je odlično jer se vlast razotkriva i poprima sve osobine diktature. Hapšenje je moguće svuda u svetu, ali skraćeni sudski postupak... Kao nekada. Bruka za vlast, ali neka, idu izbori sledeće godine, nakupiće vlast još "minusa"

Зоран

pre 12 godina

Живела демократија...Укидају и гласање због уштеде. Кад се унапред зна, они побеђују.

Velizar

pre 12 godina

Policija i drzava su pokazali da imaju mnogo vise tolerancije za fasiste i nacionaliste nego za levicare koji samo zele pravednije i slobodnije drustvo. Iako smatram da su MMF, Svetska banka i STO organizacije koje stvaraju mnogo vise nepravde nego NATO, svako ima pravo da protestvuje protiv rasta militarizma u svetu.

Vasa

pre 12 godina

Pohvale TV B92 za objavljenu vest, najbolji ste. Bilo bi dobro da istražite i objavite zainteresovanima, kao što sam ja, zašto nadležni nisu dozvolili da se prijavi skup i nakon toga održi legalno... svako bi morao da ima pravo da se okupi u skladu sa zakonom i izrazi svoj protest a ne samo oni koji su po volji vladajućoj većini. Ovi levičari nisu ništa krivi

Alex

pre 12 godina

Ovakvih protesta ima svuda u Evropi ali (ni tamo) nema demokratije.

Ma kakva EU i NATO, kad bi ta pitanja stavili na probu neposredne demokratije tj. referendum pukli bi "kao zvečka" što se i desilo sa tzv. Evropskim ustavom.

BGD

pre 12 godina

Ovo su samo naivni klinci , kojima vrlo uspesno koordinise jedna sluzba iz jedne drzave sa Istoka , poznata po kozacima,koja uz uz pomoc Udbe, rovari, sa jednim jedinim ciljem da se zaustavi Srbija na putu ka EU i NATO.
Policija treba da uhapsi organizatore svega, i pogotovo one koji su osmislili za danasnji skup onaj plakat sa Srpskom majkom i detetom u narucju, koji su dali balavurdiji da nosi , jer naravno balavurdija ne zna simboliku tog plakata, a taj plakat je nastao 1944-e godine na secanje na bombardovanje Beograda i nakon toga pocetak upada Komunista u Srbiju , i otimanja nase imovine, proterivanja gradjana Srbije i svih ostalih zlocina koje su komunisti radili.
Ovo je sramota da se ovaj plakat koristi za proteste , i samo jos jedan dokaz na sta su sve spremni Udbasi samo da bi zaustavili Srbiju ka EU I NATO, jer se iskonski boje moderne Srbije i novog modernog specijalnog Srpskog pravosudja koje ce se baviti svime sto su radili po Srbiji od 45-e godine preko rata 90-ih i njihove Rusofiske politike, kojima je nasa Srbija unistena.
Ovo je inace originalna slika cisto da gradjani Srbije znaju s akime imaju posla.
http://i36.tinypic.com/8z446v.jpg

Nenad

pre 12 godina

Dss i desnicari i nisu protiv NATO, samo su zeleli da odvuku sto vise ljudi od levicara. Inace cuo sam da je NATO obecao kako ce nas sledeci put bombardovati neznije. Sad smo kazu braca.

Bgd

pre 12 godina

Prikrivena diktatura više nije prikrivena. Počelo je sa zakonom o informisanju, preko sinhronizavanog napada na sve ono što može biti artikulacija narodne volje (npr. navijači-šačica polupismenih predstavljana kao najveće zlo Srbije, pojedine stranke...), do uništavanja ekonomije -jer je gladnom narodu bitniji hleb od slobode.Samo nisam siguran da li su ovi na vlasti svesni toga ili sprovode nečiju politiku uvereni u ispravnost onoga što rade- bliži sam drugom mišljenju. Nebitni su ovi levičari, ali odnos prema njima mnogo govori- setite se Slobe, on bi ih pustio i njegovi policajci bi pored ovakvih dežurali i po deset dana dok sami ne bi otišli. Devedesete godine sam proveo na ulici i nikad me nije bilo strah- ni u skupštinu da ulazim, sada priznajem da me je strah od ovih... Po svom subjektivnom osećaju, mislim da je diktatura stvarno počela, nadam se da grešim, ali plače mi se što nismo normalan svet, ne zbog mene jer nemam više iluzija i naučio sam da plivam u ovoj zemlji, nego zbog svoje dece, koja će morati da uče to isto .

LUKA

pre 12 godina

Ovo je sramota, kad se ni u svojoj drzavi ne osecas bezbedno, zato drzite svoje prijatelje blizu, a neprijatelje jos blize, Verujte samo najblizima i budite oprezni jer ce malo ko u vasu odbranu da stane.

Vladimir Djurdjevic

pre 12 godina

Ima nesto dobro u svemu ovome. Izgleda da su levicu poceli da shvataju ozbiljno. A to daje izvesnu nadu. Drugovi, izdrzite!

Srba

pre 12 godina

To su pravi protestanti, a ne ove nacionalističke kukavice DSS, Obraz, SNP Naši 1389 koji su se šmekerisali u centru grada i pozirali sa koštunjavom ekipom. Uostalom, ti šovinisti su nam i doveli NATO na Balkan, nerealno je da će oni i pružiti smislen, makar simboličan, otpor NATO teroristima. Srbski, albanski, hrvatski itd. desničari su samo drugo lice briselskih žutih kvislinških režima u našim kvazi državicama. Puna podrška uhapšenicima! Vreme je da shvatimo da postoji i "treća Srbija", dosta je sa lažnim izborom između NATO i Miloševića, Haga i Mladića, Čede i Šešelja...

Tabanero

pre 12 godina

Da su ovako mirno protestvovali u Vašingtonu ili Briselu ne bi ih niko dirao.Ali šta da se radi,tako Bokica T. i Ivica D. zamišljaju demokratiju. Nadam se samo da nije ovo nije poruka vlasti građanima u stilu:,,More ima da vas uteramo u NATO milom ili silom, nemo neko da se bunio,,.
U svakom slučaju mislim da se velika većina njihovih prijatelja iz NATO i Eu ne bi složila sa ovom nepotrebnom represijom nad ljudima koji nikoga ne urožavaju već mirno pokušavaju da izraze svoj stav.

Potcinjeni

pre 12 godina

Lepo je rekao nas ministar unutrasnjih poslova na proslavi policije pre neki dan: "policija treba da bude nosioc drustvenog poretka u ovoj zemlji..." i da se svi ugledamo na njih jer oni nam donose prosperitet i napredak a ne neki tamo obrazovni sistemi i ekonomska politika... Zivela narodna milicija!!

mirko

pre 12 godina

Protiv održavanja samita u Beogradu demonstrira ekstremna levica i ekstremna desnica.
Pošto sam daleko od obojih , ostaje mi da podržavam taj samit.

Marko

pre 12 godina

Jel receno da skup nije dozvoljen? Jeste. Sta nije jasno? Zdravo dovidjenja, svi su trebali da budu pohapseni, pogotovu posle ove slike uhapsenog celavog lika.

Zoran

pre 12 godina

Pitam se da li je neko ovim nesretnicima iz DSS-a pojasnio da su na seminaru i ruski generali, da li je neko ovim anarho nesretnicima objasnio da je pola latinske amerike na skupu. Ovde vise nista nema smisla, skupi se ko kako stigne i protestuje protiv necega gde ce nastupati oni koje inace kao gotive! ????

kon

pre 12 godina

Strasno, to sto skup nije masovan kao neki nimalo ne umanjuje znachaj zabrane odrzavanja. Igrarija, ovakve stvari su primer da NE postoji zakon jer isti postoji samo ako se primenjuje na sve.

Velibor, USA

pre 12 godina

Ja sam pro-evroatlantsko orijentisan, (umereni) levichar sam i nisam odushevljen NATO-om. Medjutim, u realnosti stanja sveta ovakvog kakav je, savremeni NATO je ipak bolja varijanta od ostalih opcija. Da postoji kakav vojni odbranbeni savez npr. u duhu iskreno miroljubivih drzava (poput skandinavskih), bio bih za to. Ali, izgleda da ne postoji. Stoga, sledeca druga dobra opcija ipak jeste NATO.
Svakako da Srbiju niko ne primorava da se prikljuchi NATO-u niti se to od nje trazi kao uslov za EU.

Medutim, moram reci da ultrakonzervativni desnichari d(ss)radikali i sl. samo nastavljaju da bez smisla i bez chinjenichnih argumenata manipulishu masama.
Ovi "levichari" shto krshe Zakon odrzavajuci skup bez da je prijavljen i odbijajuci da se pomere, su vishe anarhisti medju kojima ima i razumnih i nerazumnih tipova. Sve zavisi. No, svakako da je jako licemrno shto policija hapsi njih dok (bez)obraz, 1389-ovci i sl. desnicharska rulja ostaje netaknuta.

Konachno, pobogu i zaboga, pa ovaj samit shto se odrzava u Beogradu je samo- Partnerstvo za mir. Za to apslutno treba biti, pa i Rusija je ravnopravan chlan u tom i za to je.

Mila Nenadovic

pre 12 godina

ALO! Ko je ovde levičar? Na Njuz netu bio je sladak tekstić o studentu koji je pročitao članak pre nego što je počeo da ga komentariše. Valja za nauk. Ako sam ja dobro shvatila, skup je strateški i logistički organizovala DSS, uz aktivno učešće svoje vojske, "Obraza" i "Dveri". To je danas u Srbiji levica? Ama nije, čak ni u ovoj zemlji radnika, seljaka i poštene inteligencije, na brdovitom Balkanu.

ivkovic bozo

pre 12 godina

Zasto policija brani protivnicima nato alijanse da iskazu svoj stav ,Oni ne razbijaju izloge ne kradu patike ne pale skupstinu . Oni znaju ko je ubijao nase sugradjane rusio mostove bacao kasetne zabranjene bombe,uranijumske i jos drugih zla pocinjenih. Zar je sramota voleti svoj narod i boriti se za njihovo dobro zar je Srbija zaboravila za lepe obicaje dobrocinstva i ljubavi ?.

Logic

pre 12 godina

Jao što je ovo naslici jako neko momče, trojica smogla da mu uvrne JEDNU ruku! A možda imaju instrukcije da levičarima uvrću samo levu ruku, a možda samo jednu zato što policija štrajkuje, pa se to po nekim pravilima štrajka ne obavljaju radne obaveze u potpunosti. To bi im stavilo nalepnicu "štrajkbrehera" pa bi im onda pravi štrajkači vikali UA! i onda bi svoj svoga morao da hapsi zbog nepoštovanja policije i pružanja otpora, pa bi i policajce po skraćenom postupku... E što se iskomplikovao ovaj moderni zakonski život! Lepo reče neko: mora tu da dođe NATO da zavede red i sruši korupciju.

///||||\\\|||

pre 12 godina

Levi na protest, a njihova desna ruka ovde udara recke sa istom porukom. Lepa bratija, kamuflirali se u drugacije ratne boje i to sve za majcicu Rusiju i njihovog Kostunicu.

Milan

pre 12 godina

Zašto bi levičari demonstrirali protiv NATO-a? Znači li to da u evropskim zemljama kada na vlast dođe partija levice ta zemlja istupa iz tog saveza? Čak i ako je reč o ekstremnijim levičarima mislim da u našoj zemlji trenutno ima mnogo krupnijih problema kojima bi levičari trebalo da se pozabave od pitanja ulaska zemlje u NATO!

gradjanin Osetije i Abhazije

pre 12 godina

Ove Levičare logistički obučava i snabdeva Ruska služba.vRasturiče vam Srbiju(već skoro jesu) zbog Ruskih nakaradnih interesa.

matori

pre 12 godina

"...Uhapšeni levičari..."

Kakvi levičari??? O čemu vi to...
Pa nemaju ovi nikakve veze sa levicom!
To je samo jedno izdvojeno krilo istih onih (fašistički obojenih) koji su protestvovali sa platoa ispred Filozofskog.
Zar vam nije upadljiva sličnost (identičnost!) njihovih poruka?

Aj' ucite nesto

pre 12 godina

Ovako to radi levica u evropskim zemljama u kojima postoji:
http://www.youtube.com/watch?v=ajavQVRWuYM
Ovasnja levica je sve naucila o "Evropi", sem slobode. Tuzno.
Za ovdasnju levicu, desnica je hiperogranizovana i slobodna.

Opismenimo Srbiju

pre 12 godina

Ma jel?
A sto ne protestuju kad dodje recimo neki Nemacki zvanicnik, pa i onu su pravili logore u Srbiji i ubijali narod. Takodje Italijan ili Japanac, oni su takodje bili tada sa Hitlerom.
Pa recimo dolazio je i onaj Turski predsednik ili sta li je vec, pa sa njima smo se tukli 500 godina.
Gluposti naroda, nikada kraja...

KAD SE OSVESTITE BIĆE KASNO,PRODJOSE GODINE OPET

pre 12 godina

srpska posla. svako vuče na svoju stranu,samo da istera svoje i inati se.neki to rade i iz interesa(ruski lobi) a vecina iz gluposti i neznanja(razni levicari,desnicari,centristi,isti...cinjenica je da je nato spas za Srbiju, i da ce progurati reforme i vladavinu zakona nad korupcijom i haosom koje imamo sad.

ni ja ne volim sto su nas bombardovali, ali meni nije stao mozak kao vecini.

ono sto je korisno za drzavu i naciju treba da je vaznije od ideologije i strasti. da ne pominjem da svi bastinite ideologiju zapada (materijalizam i brzi internet zar ne?)

Глас разума

pre 12 godina

Јел су то исти они ликови који су се у октобру подржавали неку паролиу и крили се иза 5 000 полицајаца са паролом "смрт држави"? Хапси милицијо!

EU Citizen

pre 12 godina

Stvarno je smešno kad ovakvi likovi čiji se politički program zasniva na uskraćivanju nekih od osnovnih ličnih i imovinskih sloboda građanima počnu da se žale na nepravdu i uskraćivanje sloboda ili prava. U odnosu na ono što ste ljudima vi uskraćivali kada ste bili u stanju i što biste, da se nekim suludim i tragičnim sticajem okolnosti ponovo dočepate vlasti, ponovo uskraćivali, s vama i s vašom ćelavom nacističkom braćom se u sentimentalnoj, pseudohumanističkoj Evropi, uključujući i Srbiju, postupa predobro i preblago. Nema slobode za neprijatelje slobode, a poslednje stoleće nas je naučilo da su najveći neprijatelji slobode i zločinci baš neprijatelji slobodnog tržišta i slobodnog preduzetništva, na čelu sa komunistima, fašistima i anarhistima. Najveća prepreka za takve su baš NATO i vojna sila civilizovanih, demokratskih i kapitalističkih zemalja okupljena oko zajedničkih vrednosti, pa je svakom iole pronicljivom i slobodoljubivom čoveku odmah jasno kakve su prave namere iza perfidnih pacifističkih parola...

Mika

pre 12 godina

Ne brinem se puno, već će da reaguje milion raznih organizacija da se oslobode uhapšeni. A ostali gradjani koji ne prijavljuju skupove ili se obračunavaju sa policijom biće kažnjeni svakako jer nemaju ničiju podršku.

pobrkani loncici

pre 12 godina

Levicari pisu cirilicom? Neka nova vrsta. Ja sam uvek bio od uverenja da su levicari progresivci i fleksibilni ljudi. Ovi mi vise lice na desnicare. Ali ako sebe zaista smatraju levicarima, ja vise nikada necu imati simpatije prema takvima. Sta bi oni, da zrtvuju naciju radi ideologije? Ajde tamo u Rusiju medju one Staljinove.

ROMAN

pre 12 godina

I moja puna podrska ulasku u sve evroatlanske integracije, jer nam je tamo i mesto. A protivnici? Protivnici mogu stvarno u Rusiju ili neku drugu kolhoz drzavu. To nece biti problem jer verovatno za te zemlje ne treba viza!

Marko

pre 12 godina

Jel receno da skup nije dozvoljen? Jeste. Sta nije jasno? Zdravo dovidjenja, svi su trebali da budu pohapseni, pogotovu posle ove slike uhapsenog celavog lika.

BGD

pre 12 godina

Ovo su samo naivni klinci , kojima vrlo uspesno koordinise jedna sluzba iz jedne drzave sa Istoka , poznata po kozacima,koja uz uz pomoc Udbe, rovari, sa jednim jedinim ciljem da se zaustavi Srbija na putu ka EU i NATO.
Policija treba da uhapsi organizatore svega, i pogotovo one koji su osmislili za danasnji skup onaj plakat sa Srpskom majkom i detetom u narucju, koji su dali balavurdiji da nosi , jer naravno balavurdija ne zna simboliku tog plakata, a taj plakat je nastao 1944-e godine na secanje na bombardovanje Beograda i nakon toga pocetak upada Komunista u Srbiju , i otimanja nase imovine, proterivanja gradjana Srbije i svih ostalih zlocina koje su komunisti radili.
Ovo je sramota da se ovaj plakat koristi za proteste , i samo jos jedan dokaz na sta su sve spremni Udbasi samo da bi zaustavili Srbiju ka EU I NATO, jer se iskonski boje moderne Srbije i novog modernog specijalnog Srpskog pravosudja koje ce se baviti svime sto su radili po Srbiji od 45-e godine preko rata 90-ih i njihove Rusofiske politike, kojima je nasa Srbija unistena.
Ovo je inace originalna slika cisto da gradjani Srbije znaju s akime imaju posla.
http://i36.tinypic.com/8z446v.jpg

mirko

pre 12 godina

Protiv održavanja samita u Beogradu demonstrira ekstremna levica i ekstremna desnica.
Pošto sam daleko od obojih , ostaje mi da podržavam taj samit.

краљев десничар

pre 12 godina

Скупили се екстремни левичари и екстремни десничари, воде их екстремни центраши, а они који у Србији ваљају су свугде осим на њиховој страни! Све су то репови старих комунистичких система.

gradjanin Osetije i Abhazije

pre 12 godina

Ove Levičare logistički obučava i snabdeva Ruska služba.vRasturiče vam Srbiju(već skoro jesu) zbog Ruskih nakaradnih interesa.

Opismenimo Srbiju

pre 12 godina

Ma jel?
A sto ne protestuju kad dodje recimo neki Nemacki zvanicnik, pa i onu su pravili logore u Srbiji i ubijali narod. Takodje Italijan ili Japanac, oni su takodje bili tada sa Hitlerom.
Pa recimo dolazio je i onaj Turski predsednik ili sta li je vec, pa sa njima smo se tukli 500 godina.
Gluposti naroda, nikada kraja...

matori

pre 12 godina

"...Uhapšeni levičari..."

Kakvi levičari??? O čemu vi to...
Pa nemaju ovi nikakve veze sa levicom!
To je samo jedno izdvojeno krilo istih onih (fašistički obojenih) koji su protestvovali sa platoa ispred Filozofskog.
Zar vam nije upadljiva sličnost (identičnost!) njihovih poruka?

Loodilo

pre 12 godina

Kako ih nije sramota? Koštuničine folirante niko ne sme da dira, a ove ljude, koji su izašli da izraze iskreno neslaganje, hapse.
Svaka ,,čast'' policiji (zar oni nisu u štrajku?!) za ovako dobru saradnju sa NATO-om.

Prazna, iskidana i zgazena drzava...

pre 12 godina

Kakva bre levica...ja sam dosao sa roditeljima, tetkom, sestrom...nemamo veze sa levicom, desnicom, partijama...danas smo bili tamo jer je OVAJ protest ispred SC-a bio organizovan od strane NARODA, a ne partija...jer smo zeleli da iskazemo SVOJE LICNO ne slaganje i taj nemir u grudima kada cujemo NATO u BEOGRADU...U SRBIJI!!! Nema veze sa ideologijom...ima veze sa OSECANJIMA I OZILJCIMA koje nosimo...

Simon

pre 12 godina

Када се и левица и ултра десница удруже против нечега, то би можда могло да се назове и патриотизмом...

///||||\\\|||

pre 12 godina

Levi na protest, a njihova desna ruka ovde udara recke sa istom porukom. Lepa bratija, kamuflirali se u drugacije ratne boje i to sve za majcicu Rusiju i njihovog Kostunicu.

Zoran

pre 12 godina

Pitam se da li je neko ovim nesretnicima iz DSS-a pojasnio da su na seminaru i ruski generali, da li je neko ovim anarho nesretnicima objasnio da je pola latinske amerike na skupu. Ovde vise nista nema smisla, skupi se ko kako stigne i protestuje protiv necega gde ce nastupati oni koje inace kao gotive! ????

Crveni Kmer

pre 12 godina

''Levicari pisu cirilicom?''

Pisemo rukom i to uglavnom levom, zato su nas i prozvali levicari. Desnom smo poceli da pisemo tek dekretom Kominterne iz cetres' pete.

desnicari zasticeni ko beli medvedi

pre 12 godina

Kad se samo setim one atmosfere pred Paradu ponosa, najavljivali ljudi krv do kolena, ubili navijaca, kamenovanje, izlupali pola BG-a, steta milion evra...i policija se jedva osmelila da hapsi...nakon hapsenja, sto se tice krivicnih prijava nikom nista. To naravno kad desnica protestvuje.
Kad se setim onog anarhistickog pokreta, bacen molotovljev koktel na trotoar ispred Grcke ambasade, napravljena steta od "citavih" 18 evra. Uhapsise ljude i u pritvor na 5 meseci.
Mogu se opkladim, da kad bude ovaj NATO samit u BG-u, i kad izadju desnicari da protestvuju, verovatno niko nece biti uhapsen ni procesuiran.

Milan

pre 12 godina

Zašto bi levičari demonstrirali protiv NATO-a? Znači li to da u evropskim zemljama kada na vlast dođe partija levice ta zemlja istupa iz tog saveza? Čak i ako je reč o ekstremnijim levičarima mislim da u našoj zemlji trenutno ima mnogo krupnijih problema kojima bi levičari trebalo da se pozabave od pitanja ulaska zemlje u NATO!

KAD SE OSVESTITE BIĆE KASNO,PRODJOSE GODINE OPET

pre 12 godina

srpska posla. svako vuče na svoju stranu,samo da istera svoje i inati se.neki to rade i iz interesa(ruski lobi) a vecina iz gluposti i neznanja(razni levicari,desnicari,centristi,isti...cinjenica je da je nato spas za Srbiju, i da ce progurati reforme i vladavinu zakona nad korupcijom i haosom koje imamo sad.

ni ja ne volim sto su nas bombardovali, ali meni nije stao mozak kao vecini.

ono sto je korisno za drzavu i naciju treba da je vaznije od ideologije i strasti. da ne pominjem da svi bastinite ideologiju zapada (materijalizam i brzi internet zar ne?)

EU Citizen

pre 12 godina

Stvarno je smešno kad ovakvi likovi čiji se politički program zasniva na uskraćivanju nekih od osnovnih ličnih i imovinskih sloboda građanima počnu da se žale na nepravdu i uskraćivanje sloboda ili prava. U odnosu na ono što ste ljudima vi uskraćivali kada ste bili u stanju i što biste, da se nekim suludim i tragičnim sticajem okolnosti ponovo dočepate vlasti, ponovo uskraćivali, s vama i s vašom ćelavom nacističkom braćom se u sentimentalnoj, pseudohumanističkoj Evropi, uključujući i Srbiju, postupa predobro i preblago. Nema slobode za neprijatelje slobode, a poslednje stoleće nas je naučilo da su najveći neprijatelji slobode i zločinci baš neprijatelji slobodnog tržišta i slobodnog preduzetništva, na čelu sa komunistima, fašistima i anarhistima. Najveća prepreka za takve su baš NATO i vojna sila civilizovanih, demokratskih i kapitalističkih zemalja okupljena oko zajedničkih vrednosti, pa je svakom iole pronicljivom i slobodoljubivom čoveku odmah jasno kakve su prave namere iza perfidnih pacifističkih parola...

Глас разума

pre 12 godina

Јел су то исти они ликови који су се у октобру подржавали неку паролиу и крили се иза 5 000 полицајаца са паролом "смрт држави"? Хапси милицијо!

janko

pre 12 godina

Svako ko je uzivao 99 kada su bombe padale na ovaj jadan narod treba da ide u eu i nato, a ne nato da dodje ovde. Ne moze 5% nato orjentisanih da tera 95% u rusiju, rusija treba ovde da dodje jer za razliku od nato rusija nas nikada nije napala,a i danas nam pomaze time sto izvozimo u rusiju bez carine i poreza a u nato zemlje? NATO NE, RUSIJA DA!

Mila Nenadovic

pre 12 godina

ALO! Ko je ovde levičar? Na Njuz netu bio je sladak tekstić o studentu koji je pročitao članak pre nego što je počeo da ga komentariše. Valja za nauk. Ako sam ja dobro shvatila, skup je strateški i logistički organizovala DSS, uz aktivno učešće svoje vojske, "Obraza" i "Dveri". To je danas u Srbiji levica? Ama nije, čak ni u ovoj zemlji radnika, seljaka i poštene inteligencije, na brdovitom Balkanu.

Slobodan

pre 12 godina

Šta je bre ovo?! Kakav ubrzani postupak?! Od tog njihovog prekog suda koji nazivaju "ubrzani postupak" se povraća svakom pravniku... Sramota!

Nesrecni srpski levicar

pre 12 godina

Levica i liberali uvek demonstriraju protiv NATO u Evropi. AL' ovde su levica i liberalni malo cudni - ili CUTE ili su glasno ZA NATO.

Evgeniy Malkin

pre 12 godina

Sve po starom u Srbiji... Uhapseno više klinaca koji su mirno protestvovali protiv konferencije svetskih gospodara rata, nego na rušilačkim demonstracijama raznih klerofašističkih hordi. Opasni su ti levičari, možda su u rancima imali čak i flaše negazirane vode. E to u Srbiji neće nikada proći! Naravno!

Mika

pre 12 godina

Ne brinem se puno, već će da reaguje milion raznih organizacija da se oslobode uhapšeni. A ostali gradjani koji ne prijavljuju skupove ili se obračunavaju sa policijom biće kažnjeni svakako jer nemaju ničiju podršku.

Aj' ucite nesto

pre 12 godina

Ovako to radi levica u evropskim zemljama u kojima postoji:
http://www.youtube.com/watch?v=ajavQVRWuYM
Ovasnja levica je sve naucila o "Evropi", sem slobode. Tuzno.
Za ovdasnju levicu, desnica je hiperogranizovana i slobodna.

Muka mi je

pre 12 godina

U nasoj nadrealnosti NATO ce pruziti vazdusnu podrsku beogradskoj policiji u obezbedjivanju sledece gay-parade, to moze i u skladu je sa evropskim vrednostima i sa zutom srpskom partokratijom. A Raznatovicevka, osudjena po usporenom postupku i dogovoru da nosi kod kuce nanognicu (kada ne ide po prijemima u drustvu drzavnog vrha) posvetice svima pesmu.

student_bg

pre 12 godina

Demokratija u Srba na delu. Koliko ljudi protestvuje protiv NATO po evropskim drzavama i gradovima kad se odrzava neki veliki skup? Koliko ljudi je protestvovalo u Italiji protiv americkih vojnih baza? A po nasim evropejcima i demokratama (mislim pre svega na komentatore ovde) oni koji imaju drugaciji stav od njih, tj koji su protiv NATO-a, zato trebaju biti uhapseni. Demokratija i evropske vrednosti podrazuvemaju da ljudi mogu na miran nacin da izraze svoje misljenje. Ovde se levicarima zamera sto nisu prijavili skup, inace nikakvih incidenata nije ni bilo. Zato ne razumem cemu navijanje da trebaju da budu uhapseni? Jel da ih hapse samo zato sto su protiv NATO?

Mi Srbi smo za diktaturu i tiraniju, i to se najbolje vidi, ne po nasih desnicarima i huliganima, vec po nasim "evropski orijentisanim" gradjanima.

Velizar

pre 12 godina

Policija i drzava su pokazali da imaju mnogo vise tolerancije za fasiste i nacionaliste nego za levicare koji samo zele pravednije i slobodnije drustvo. Iako smatram da su MMF, Svetska banka i STO organizacije koje stvaraju mnogo vise nepravde nego NATO, svako ima pravo da protestvuje protiv rasta militarizma u svetu.

Srba

pre 12 godina

To su pravi protestanti, a ne ove nacionalističke kukavice DSS, Obraz, SNP Naši 1389 koji su se šmekerisali u centru grada i pozirali sa koštunjavom ekipom. Uostalom, ti šovinisti su nam i doveli NATO na Balkan, nerealno je da će oni i pružiti smislen, makar simboličan, otpor NATO teroristima. Srbski, albanski, hrvatski itd. desničari su samo drugo lice briselskih žutih kvislinških režima u našim kvazi državicama. Puna podrška uhapšenicima! Vreme je da shvatimo da postoji i "treća Srbija", dosta je sa lažnim izborom između NATO i Miloševića, Haga i Mladića, Čede i Šešelja...

Nenad

pre 12 godina

Dss i desnicari i nisu protiv NATO, samo su zeleli da odvuku sto vise ljudi od levicara. Inace cuo sam da je NATO obecao kako ce nas sledeci put bombardovati neznije. Sad smo kazu braca.

Velibor, USA

pre 12 godina

Ja sam pro-evroatlantsko orijentisan, (umereni) levichar sam i nisam odushevljen NATO-om. Medjutim, u realnosti stanja sveta ovakvog kakav je, savremeni NATO je ipak bolja varijanta od ostalih opcija. Da postoji kakav vojni odbranbeni savez npr. u duhu iskreno miroljubivih drzava (poput skandinavskih), bio bih za to. Ali, izgleda da ne postoji. Stoga, sledeca druga dobra opcija ipak jeste NATO.
Svakako da Srbiju niko ne primorava da se prikljuchi NATO-u niti se to od nje trazi kao uslov za EU.

Medutim, moram reci da ultrakonzervativni desnichari d(ss)radikali i sl. samo nastavljaju da bez smisla i bez chinjenichnih argumenata manipulishu masama.
Ovi "levichari" shto krshe Zakon odrzavajuci skup bez da je prijavljen i odbijajuci da se pomere, su vishe anarhisti medju kojima ima i razumnih i nerazumnih tipova. Sve zavisi. No, svakako da je jako licemrno shto policija hapsi njih dok (bez)obraz, 1389-ovci i sl. desnicharska rulja ostaje netaknuta.

Konachno, pobogu i zaboga, pa ovaj samit shto se odrzava u Beogradu je samo- Partnerstvo za mir. Za to apslutno treba biti, pa i Rusija je ravnopravan chlan u tom i za to je.

Potcinjeni

pre 12 godina

Lepo je rekao nas ministar unutrasnjih poslova na proslavi policije pre neki dan: "policija treba da bude nosioc drustvenog poretka u ovoj zemlji..." i da se svi ugledamo na njih jer oni nam donose prosperitet i napredak a ne neki tamo obrazovni sistemi i ekonomska politika... Zivela narodna milicija!!

Alex

pre 12 godina

Ovakvih protesta ima svuda u Evropi ali (ni tamo) nema demokratije.

Ma kakva EU i NATO, kad bi ta pitanja stavili na probu neposredne demokratije tj. referendum pukli bi "kao zvečka" što se i desilo sa tzv. Evropskim ustavom.

knez

pre 12 godina

Jos jedan auto-gol nase politike. Kazite mi jednu zemlju u Evropi gde ne postoje anti NATO protesti? Takva ne postoji. Dakle, protesta ima svuda i bilo bi suludo ne pomisliti da ih nema i kod nas.
Puna podrska demonstrantima narocito kad se uzme u obzir sta nam je taj isti NATO uradio u poslednje vreme.

Vasa

pre 12 godina

Pohvale TV B92 za objavljenu vest, najbolji ste. Bilo bi dobro da istražite i objavite zainteresovanima, kao što sam ja, zašto nadležni nisu dozvolili da se prijavi skup i nakon toga održi legalno... svako bi morao da ima pravo da se okupi u skladu sa zakonom i izrazi svoj protest a ne samo oni koji su po volji vladajućoj većini. Ovi levičari nisu ništa krivi

Tabanero

pre 12 godina

Da su ovako mirno protestvovali u Vašingtonu ili Briselu ne bi ih niko dirao.Ali šta da se radi,tako Bokica T. i Ivica D. zamišljaju demokratiju. Nadam se samo da nije ovo nije poruka vlasti građanima u stilu:,,More ima da vas uteramo u NATO milom ili silom, nemo neko da se bunio,,.
U svakom slučaju mislim da se velika većina njihovih prijatelja iz NATO i Eu ne bi složila sa ovom nepotrebnom represijom nad ljudima koji nikoga ne urožavaju već mirno pokušavaju da izraze svoj stav.

Logic

pre 12 godina

Jao što je ovo naslici jako neko momče, trojica smogla da mu uvrne JEDNU ruku! A možda imaju instrukcije da levičarima uvrću samo levu ruku, a možda samo jednu zato što policija štrajkuje, pa se to po nekim pravilima štrajka ne obavljaju radne obaveze u potpunosti. To bi im stavilo nalepnicu "štrajkbrehera" pa bi im onda pravi štrajkači vikali UA! i onda bi svoj svoga morao da hapsi zbog nepoštovanja policije i pružanja otpora, pa bi i policajce po skraćenom postupku... E što se iskomplikovao ovaj moderni zakonski život! Lepo reče neko: mora tu da dođe NATO da zavede red i sruši korupciju.

imeni

pre 12 godina

neki baš sagledavaju stvari iz zabrinjavajućih prizmi.
a nikome nije palo na pamet da su "levi demoni" pokušali prijaviti protest, ali im NEKI nisu dozvolili, a možda su bili i IZLEMANI zbog pokušaja prijavljivanja, jer na taj način prkose državi svojom buntom usled ne-neoliberalnog, nepoltronskog ili levičarskog identiteta... hm??
nikome nije palo na pamet da nije teško prijaviti protest i da je to najmanji problem bio, i da bi to sigurno uradili i da su možda i pokušali... ali da su postojali drugi faktori koji su onemogućili održavanje protesta i omogućili protest "DSS-OBRAZ koalicije"?
a o pendrecima koji su ispoljeni na mirnim učesnicima dok su sedeli na zemlji... tek je druga priča.

stop pseudo-demokratiji i diktaturi u zemlji.

Vladimir Djurdjevic

pre 12 godina

Ima nesto dobro u svemu ovome. Izgleda da su levicu poceli da shvataju ozbiljno. A to daje izvesnu nadu. Drugovi, izdrzite!

ivkovic bozo

pre 12 godina

Zasto policija brani protivnicima nato alijanse da iskazu svoj stav ,Oni ne razbijaju izloge ne kradu patike ne pale skupstinu . Oni znaju ko je ubijao nase sugradjane rusio mostove bacao kasetne zabranjene bombe,uranijumske i jos drugih zla pocinjenih. Zar je sramota voleti svoj narod i boriti se za njihovo dobro zar je Srbija zaboravila za lepe obicaje dobrocinstva i ljubavi ?.

Bgd

pre 12 godina

Prikrivena diktatura više nije prikrivena. Počelo je sa zakonom o informisanju, preko sinhronizavanog napada na sve ono što može biti artikulacija narodne volje (npr. navijači-šačica polupismenih predstavljana kao najveće zlo Srbije, pojedine stranke...), do uništavanja ekonomije -jer je gladnom narodu bitniji hleb od slobode.Samo nisam siguran da li su ovi na vlasti svesni toga ili sprovode nečiju politiku uvereni u ispravnost onoga što rade- bliži sam drugom mišljenju. Nebitni su ovi levičari, ali odnos prema njima mnogo govori- setite se Slobe, on bi ih pustio i njegovi policajci bi pored ovakvih dežurali i po deset dana dok sami ne bi otišli. Devedesete godine sam proveo na ulici i nikad me nije bilo strah- ni u skupštinu da ulazim, sada priznajem da me je strah od ovih... Po svom subjektivnom osećaju, mislim da je diktatura stvarno počela, nadam se da grešim, ali plače mi se što nismo normalan svet, ne zbog mene jer nemam više iluzija i naučio sam da plivam u ovoj zemlji, nego zbog svoje dece, koja će morati da uče to isto .

Duško

pre 12 godina

Ovo je odlično jer se vlast razotkriva i poprima sve osobine diktature. Hapšenje je moguće svuda u svetu, ali skraćeni sudski postupak... Kao nekada. Bruka za vlast, ali neka, idu izbori sledeće godine, nakupiće vlast još "minusa"

Vasa

pre 12 godina

Najbitnije u ovom slučaju je da levičarima NIJE dozvoljeno da prijave i održe skup. Zašto? U svim zemljama EU postoji prava levica, održava skupove i protestuje. Zašto ne i u Srbiji? Rep, rep, ura!

hapsenje

pre 12 godina

Vidite kako hapse nenasilne demontrante na Anti-NATO protestu, guraju ih i tuku.

Ovim momcima hoće da sude za krivično delo "Ometanje službenog lica u vršenju dužnosti": http://www.youtube.com/watch?v=RpN_AV31Oso

Зоран

pre 12 godina

Живела демократија...Укидају и гласање због уштеде. Кад се унапред зна, они побеђују.

kon

pre 12 godina

Strasno, to sto skup nije masovan kao neki nimalo ne umanjuje znachaj zabrane odrzavanja. Igrarija, ovakve stvari su primer da NE postoji zakon jer isti postoji samo ako se primenjuje na sve.

LUKA

pre 12 godina

Ovo je sramota, kad se ni u svojoj drzavi ne osecas bezbedno, zato drzite svoje prijatelje blizu, a neprijatelje jos blize, Verujte samo najblizima i budite oprezni jer ce malo ko u vasu odbranu da stane.