SB UN čestitao Beogradu

Savet bezbednosti UN pozdravio hapšenje Ratka Mladića i čestitao srpskim vlastima, ocenivši da je to jasan pokazatelj saradnje Srbije sa Haškim tribunalom.

Izvor: B92

Subota, 28.05.2011.

09:45

Default images

"Članice Saveta bezbednosti pozdravljaju hapšenje Ratka Mladića 26. maja 2011", naveo je predsedavajući tom telu UN, francuski ambasador Žerar Aro.

Članice SB UN, kako je naveo Aro, "čestitaju srpskim vlastima na hapšenju, koje je jasan pokazatelj saradnje vlade Srbije sa Međunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju", prenosi Frans pres.

Države članice Saveta bezbednosti takođe "dele nadu da će hapšenje i izručivanje Ratka Mladića pomoći približavanju Zapadnog Balkana, pomirenju i evropskoj perspektivi", naveo je Aro.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun izjavio je prethodno u četvrtak, na dan kada je Mladić uhapšen u Lazarevu kod Zrenjanina, da to predstavlja "istorijski dan" za međunarodnu pravdu i zahvalio se srpskoj vladi i predsedniku Borisu Tadiću na tome.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: