Petak, 20.05.2011.

15:54

Niš: Vožnja bez (novih) tablica

Na niškim ulicama svakodnevno se kreće nekoliko stotina automobila bez registarskih tablica, jer policija nije u stanju da svima koji zatraže izda nove tablice.

Izvor: B92

Default images

Na nove tablice i saobraćajne dozvole trenutno se čeka od deset dana do nekoliko nedelja.

Oko 350 vozača svakodnevno u Nišu preda zahtev za izdavanje registarskih tablica i nove saobraćajne dozvole.

Ljubiša Milovanović, načelnik odeljenja za upravne poslove PU Niš, kaže da je pored zamene starih registarskih tablica novim, na kašnjenje uticala i registracija vozila koja su do sada bila trajno registrovana.

Iako je vožnja bez tablica saobraćajni prekršaj, policija ne kažnjava ovakve vozače jer su oni uredno predali dokumentaciju.

Građani smatraju da se ovaj problem u Nišu može rešiti jedino efikasnijim radom policije.

Među vozačima ima i onih koji misle da vožnja bez registarskih tablica može da ugrozi ostale učesnike u saobraćaju.

U Nišu ima oko 70.000 automobila, a samo u aprilu registrovano je skoro 6.200 vozila. Iz policije apeluju na vozače da zahteve predaju 30 dana pre isteka registracije kako bi se izbeglo kašnjenje i vožnja bez tablica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: