SNS - DSS, taktika ili strategija?

Politički analitičar Slaviša Orlović kaže da tek treba da se vidi da li se radi o taktici ili dubljoj saradnji, kada je u pitanju otopljavanje odnosa SNS i DSS.

Izvor: B92

Sreda, 06.04.2011.

07:18

Default images

Nakon sastanaka i razgovora lidera SNS-a Tomislava Nikolića i DSS-a Vojislava Koštunice, otvara se pitanje da li koalicija oko DS-a treba da se zabrine.

Poslednji put su se Nikolić i Koštunica sreli 14. januara i suret je prošao neslavno, a najveća razlika koja je izašla na videlo bila je oko pitanja da li EU ima alternativu.

Nakon što su lideri Srpske napredne stranke i DSS-a, Tomislav Nikolić i Vojislav Koštunica, obnovili saradnju svojih stranaka, pošto su juče posle nekoliko meseci pauze imali ponovni sastanak, otvorilo se pitanje koliko je ta saradnja ozbiljna, dugovečna i da li je to razlog za još veću brigu vladajućih stranaka. "Stiče se utisak da je ova poruka koja se šalje više taktičke prirode nego strateškog karaktera, jer je poznato da je SNS potisnula DSS ka nešto ekstremnijoj desnici. Naprednjaci su zauzeli poziciju desnog centra, sa evropskim usmerenjem, bar retorički, a sa druge strane, ostale su razlike vezane za Kosovo, poznato je da na poslednjem mitingu SNS nijednom nije pomenula Kosovo", kaže Slaviša Orlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: