"Hapšenje Vučurevića iznenađujuće"

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da je hapšenje nekadašnjeg gradonačelnika Trebinja u Srbiji po poternici Hrvatske ''iznenađujuće i neprihvatljivo''.

Izvor: B92

Utorak, 05.04.2011.

08:11

Default images

Radi se o časnom čoveku i mora mu se obezbediti da se brani sa slobode, naveo je Dodik sinoć u izjavi BN TV.

Predsednik RS smatra da optužnice koje su podigle i ''Hrvatska i Srbija i BiH ne doprinose nikakvoj stabilizaciji, ni uspostavljanju pomirenja''.

Dodik kaže da ne može da veruje da neko ''posle 20 godina od rata može da bude procesuiran za ratne zločine, a da to nije učinjeno odmah posle rata ili da ga nije procesuirao Haški tribunal''.

"U svakom slučaju mislim da je to urađeno po nekom automatizmu za sve ljude koji su u vreme početka sukoba bili eksponirani i čija je ogromna zasluga za stvaranje Republike Srpske", rekao je Dodik.

Ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević uhapšen je juče po optužnici iz Hrvatske. On je saslušan u Višem sudu u Šapcu i određen mu je pritvor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: